građanski odgoj i balirani otpad

Runac: Veseli me što šef SDP-a podržava naše projekte i našeg ministra

Objavljeno: 18.03.2021. 12:28

Zadnja izmjena: 18.03.2021. 12:49

Foto: Arhiva

Nakon što je predsjednik gradskog SDP-a Miroslav Marković izašao s reakcijom kako je uvođenje građanskog odgoja originalno SDP-ova inicijativa – a ne inicijativa mladog Enesa Garibovića – o svemu se na Facebooku oglasio i Alen Runac.

Riječi kojima je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika komentirao ovaj cijeli slučaj su sljedeće:

— Veseli me da šef SDP-a Marković podržava projekte HDZ-a. Najprije je podržao rješenje našeg ministra vezano za problem baliranog otpada, a danas podržava prijedlog mog zamjenika o uvođenju građanskog odgoja u osnovne škole. Upravo to je na tragu stava koji sam iznio na svom predstavljanju: 'Sve dobronamjerne i stručne političare iz svih stranaka pozivam da zajedno upravljamo procesima u razvoju grada' — napisao je Runac.

Presica u Brezju

Runac se evidentno osvrće na presicu SDP-a održanu u subotu u Brezju, na kojoj je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Neven Bosilj izjavio:

— Ministarstvo je propisalo hodogram s 11 točaka kojih se iz nekog razloga sadašnja vlast nije željela pridržavati. Odmah po dolasku u Vijećnicu ćemo pokrenuti izradu novog programa sanacije. Cijeli postupak koji je propisalo Ministarstvo ćemo provesti do kraja godine — rekao je između ostaloga.

Markovićeva reakcija

Miroslav Marković jutros je na Facebooku reagirao na sinoćnje priopćenje Enesa Garibovića, te je između ostalog na Facebooku napisao:

— Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a i kandidat za gradonačelnika Neven Bosilj još je 2018. služeno predložio amandman na proračun za 2019. kojim bi se osigurala potrebna sredstva za uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja. Amandman Nevena Bosilja odbijen je od strane vladajućih vijećnika Čehoka, Patafte i HDZ-a.

Istup Garibovića

Podsjetimo, Enes Garibović, kandidat za zamjenika Alenu Runcu, sinoć navečer je rekao:

- Svjestan sam da me većina građana prepoznaje kao sportaša i možda ih baš zbog toga iznenađuje moj politički angažman. No, upravo zbog toga želio bih biti taj koji 'probija led' za veći broj mladih koji će u budućnosti sudjelovati u procesu donošenja odluka, a što je moguće jedino ako odmah pristupimo uvođenju građanskog odgoja u varaždinske osnovne škole.

Komentari