obilazak

Foto - Butković i Runac dogovorili financijsku injekciju za revitalizaciju aerodroma

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.05.2021. 17:25

Zadnja izmjena: 10.05.2021. 17:25

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković upoznao se s problemima varaždinskog aerodroma, kojim upravlja gradska tvrtka Parkovi, te je direktoru Alenu Runcu dao punu podršku ministarstva na putu revitalizaciji varaždinskog aerodroma.

- Problemi koji ovdje postoje nisu mali, ali ćemo dati svu moguću potporu, i financijsku, da se u što kraćem roku ova zračna luka standardizira i stavi u funkciju, budući da je naše ministarstvo nadležno nad zračnim lukama  - rekao je između ostaloga ministar Butković.

Ako isključimo Međunarodnu zračnu luku Zagreb, koja je internacionalni aerodrom, Varaždin preostaje jedini kompetentni aerodrom za operacije privatnih i školskih letova s asfaltirane piste u ovoj regiji, rečeno je tom prilikom.

- Kada smo u veljači preuzeli aerodrom on je bio u očajnom stanju. Trudimo se, popravili smo hangar, crpne agregate, sada krpamo pistu i stajanku, a započeli smo s procedurom dobivanja licence, odnosno statusa aerodroma. Tvrtka Parkovi se doregistrirala i sada može biti operater na aerodromu. Zahvaljujem još jednom ministru na dolasku i potpori što opet dokazuje da bez snažne potpore Vlade nema ozbiljnog razvoja grada Varaždina - poručio je Runac.

Komentari