ekskluzivna izjava

Alen Runac se vraća na političku scenu: 'Spreman sam pomoći HDZ-u, gradu i županiji'

Objavljeno: 27.02.2017. 12:52

Zadnja izmjena: 27.02.2017. 13:11

Foto: Arhiva

Večeras županijska organizacija HDZ-a donosi i službenu odluku o svom kandidatu za župana - a predložen je, kao što smo već izvijestili, Alen Runac, trenutačni predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina (ZSUGV).

>> EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Alen Runac bit će HDZ-ov kandidat za župana?

Runac je većinu svoje karijere proveo kao sportski djelatnik, ali mu nije nepoznata ni politička scena. Još 90-ih godina aktivno je djelovao u HDZ-u te bio i predsjednik varaždinskog temeljnog ogranka Centar. Upitali smo Runca što ga je potaknulo da se vrati u političke vode.

- Spreman sam pomoći HDZ-u i vjerujem da možemo biti korisni i gradu i županiji. SDP i HNS nisu ništa uspjeli ovdje dok su imali vlast na čelu države, mi sada želimo vertikalu vlasti u državi, županiji i gradu. - odgovorio je Runac za naš portal, time službeno dajući svoj pristanak na (ne)službeni prijedlog HDZ-a.

Svojedobno se govorkalo o Runcu i kao o HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Varaždina, a od njega smo dobili potvrdu kako je takvih prijedloga uistinu i bilo, ali nikada na formalnoj razini. Ovaj put kandidatura ide u formalno izglasavanje i večeras će - po svemu sudeći - Runac i službeno postati HDZ-ov kandidat za župana Varaždinske županije. Stranka je već za 17.45 najavila presicu s temom lokalnih izbora i dolazak glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića.

Komentari