konferencija za medije

Blaženka Divjak na izbore će kao posljednja na HNS-ovoj listi: "Napravila je čudo"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.06.2020. 13:20

Zadnja izmjena: 07.06.2020. 13:39

Foto: Dino Možek

Blaženka Divjak naći će se na 14. mjestu liste HNS-a u III. izbornoj jedinici, odnosno za svoj saborski mandat borit će se preferencijalnim putem. Priopćeno je to na današnjoj konferenciji za medije HNS-a, koja se održala na varaždinskom Starom gradu...

- Čast mi je sudjelovati na listi HNS-a kao nezavisna kandidatkinja, i to kao posljednja na listi. Prvi put da sam ponosna što sam negdje posljednja – rekla je Divjak, dodajući kako će se zalagati za dva velika projekta: uvođenje reda i više rada u visoko obrazovanje, te uvođenje cjelodnevne nastave kao drugog koraka kurikularne reforme.

- Promjene treba nastaviti. Promjene u obrazovanju nisu trčanje na sto metara, nego maraton koji je potrebno izdržati – kazala je Divjak, istaknuvši kao svoje dosadašnje rezultate: reformu općeg i strukovnog obrazovanja, povećano ulaganje u znanost, poticanje izvrsnosti i relevantnije visoko obrazovanje kao motor razvoja gospodarstva i društva.

"Napravila je čudo"

Sve to učinjeno je, kazala je Divjak, uz podršku HNS-a u Saboru i Vladi, te uprkos pružanja ideoloških i interesnih otpora. Sličnim riječima njezin rad i djelovanje kao ministrice opisao je i predsjednik HNS-a Predrag Štromar.

- Zajedno smo s tim otporima živjeli i radili, i Blaženka Divjak je zaista napravila čudo, vođena isključivo željom da naša djeca konačno dobiju način obrazovanja kakav imaju djeca u razvijenim državama. Nju se ne da kupiti, nju se ne da ucjeniti, njen je cilj otpočetka bio hrvatsko obrazovanje. Njoj politika nije trebala, a ne treba joj niti danas. Ona nije tu zbog saborske plaće i privilegija – rekao je Štromar.

Komentari