LOKALNI IZBORI 2021.

Sabina Glasovac posjetila Varaždinsku županiju i podržala kandidate SDP-a

Objavljeno: 05.05.2021. 12:17

Zadnja izmjena: 05.05.2021. 12:17

Foto: Dino Možek

Potpredsjednica Sabora Sabina Glasovac je danas boravila u Varaždinskoj županiji, prilikom čega je posjetila Prvu gimnaziju Varaždin.

Tom je prilikom SDP-ova kandidatkinja za županicu Barbara Antolić Vupora izjavila kako je školsko obrazovanje u Varaždinskoj županiji poznato po svojoj kvaliteti. - Potrebno je osigurati bolje uvjete za učenike, kao i besplatni prijevoz za osnovnoškolce i srednjoškolce. Potrebno je osigurati tople obroke i, naravno, centre izvrsnosti. - izjavila je Antolić Vupora.

- Varaždin je, uz Zagreb, praktički jedini sveučilišni grad koji ima tri sastavnice Sveučilišta u Zagrebu. S obzirom na to da u Varaždin dolazi više od 80 % studenata iz drugih gradova, a kroz različite programe i projekte nastojat ćemo zadržati te mlade ljude u Varaždinu. - rekao je kandidat SDP-a gradonačelnika Varaždina, Neven Bosilj.   

"Obrazovanje je najvažnije"

Potpredsjednica Sabora Sabina Glasovac tom je prilikom izjavila kako je došla Varaždinu izraziti podršku u ime SDP-a. - Varaždinu i Varaždinskoj županiji treba svježina, trebaju nove ideje te su upravo ovo ljudi koji to nude. Drago mi je da pred sobom imate kandidate koji shvaćaju koliko je obrazovanje usitinu važno te koliko je ono ključno kao generator razvoja svake jedinice lokalne i regionalne samouprave. Bolji standard u vrtićima, školska prehrana, prijevoz, uvođenje građanskog odgoja, dodatni sadržaji za učenike - sve su to nadležnosti gradova i županija. Sve to pridonosi razvoja grada - rekla je Glasovac.    

Prilikom obilaska Varaždinske županije, Sabina Glasovac posjetila je i Dječji vrtić "Bambi" u Petrijancu, Osnovnu školu Cestica, općinu Maruševec i Klenovnik.

Komentari