priopćenje za medije

Saborska zastupnica Martinčević sudjelovala na konferenciji 'Ni jedna nije sama!'

Objavljeno: 07.04.2023. 09:43

Zadnja izmjena: 07.04.2023. 09:43

Saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević sudjelovala je na konferenciji za medije pod nazivom "Ni jedna nije sama!" koja je održana u Samoboru.

Povod za organizaciju ove konferencije su učestali seksistički i mizogini napadi na gradonačelnicu Samobora Petru Škrobot, ali i drugi napadi na politički istaknute žene.

- U Varaždinskoj županiji imamo HDZ-ovog župana koji javno i otvoreno komunicira na taj način, imamo također i nedavno uhićenog bivšeg načelnika Općine Donja Voća, također HDZ, koji je tako komunicirao prema aktualnog načelnici. To je javno komuniciranje, ali kad se to prelije na društvene mreže i anonimne profile, to je nevjerojatna količina nasilja i to najviše po rodnoj i spolnoj osnovi. Te uvredljive i gadljive komentare čitaju naše obitelji, prijatelji i djeca. Intencija takve komunikacije prema ženama od strane HDZ-a i svih ostalih je da se žene koje su u politici ušutka, a da one koje se još nisu uključile u politiku kad vide to sve da se za istu ne odluče", rekla je Natalija Martinčević.

Uz zastupnicu Martinčević na konferenciji su sudjelovale i saborske zastupnice Dalija Orešković, Anka Mrak Taritaš, Barbara Antolić Vupora, Urša Raukar Gamulin, Sandra Benčić, i gradonačelnice Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek te su na taj način dale podršku gradonačelnici Samobora Petri Škrobot.

Komentari