Lokalni izbori 2021.

Saborski zastupnik Stričak i ministrica Tramišak obišli Ivanec i Lepoglavu

Objava Hrvatske demokratske zajednice (HDZ)

Objavljeno: 10.05.2021. 18:38

Zadnja izmjena: 10.05.2021. 18:38

Foto: Objava Hrvatske demokratske zajednice (HDZ)

Ivanec i Lepoglavu danas su obišli saborski zastupnik Anđelko Stričak i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak.

Cilj je bio upoznati se s projektima koji se provode na ovom području, ali i pružiti podršku HDZ-ovim kandidatima za predstojeće lokalne izbore.

– U obilasku Varaždinske županije upoznajemo se, između ostalog i s prirodnim ljepotama. Ivančica kao vaš najveći potencijal, vaša prirodna baština, prirodna ljepota, zasigurno zaslužuje biti zaštićena, a onda na njoj možete bazirati i daljnji razvoj turizma, turističke ponude i samim time i kvalitetniji razvoj gospodarstva – kazala je Tramišak.

Dodala je da je, osim o velikim državnim investicijama i projektima koji su realizirani ili su u tijeku na području Varaždinske županije, riječ i o 170 milijuna kuna ugovorenih projekata.

Anđelko Stričak naglasio je da koalicija HDZ-HSLS-HSU ima ambiciozni program za napredak i razvoj cijelog zapadnog dijela županije, a samim time Ivanca i Lepoglave najvećih jedinica lokalne samouprave.

– Dobro je još jednom naglasiti da na području Varaždinske županije nikad nije bilo toliko investicija, toliko gradilišta kao što ih je sada. S našim kandidatima koji su upoznati s problematikom i jako dobro razumiju što znači provesti neku investiciju od ideje pa sve do realizacije, nastavljamo tim dobrim smjerom i upravo zbog toga ćemo zadobiti povjerenje građana – zaključio je Stričak.

Zdenko Đuras, kandidat HDZ-a za ivanečkog gradonačelnika spomenuo je nekoliko najznačajnijih projekata važnih za Ivanec u sljedeće četiri godine.

– Ono što je najbitnije su ulaganja u poljoprivredu i poduzetništvo što je veliki potencijal Grada Ivanca o kojem se u proteklom razdoblju nije dovoljno brinulo. Svjedoci smo toga da nam poduzetnici nisu bili upoznati s mogućnostima dobivanja sredstava iz EU fondova. Smatram da bi malo više trebalo približiti takve informacije našim poduzetnicima i OPG-ovima i svim ostalim korisnicima. U Ivancu leži doista veliki potencijal, ali nije se sve odradilo kako treba. Mi imamo svoj program, vrlo realan, ali i dovoljno ambiciozan da grad Ivanec učinimo ljepšim i ugodnijim za život u budućnosti – rekao Đuras.

Prije Ivanca, ministrica je posjetila Lepoglavu, gdje ju je dočekao HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Robert Dukarić koji je četiri godine bio predsjednik Gradskog vijeća.

– Apsolutno mi je poznata sva problematika, pogotovo što se tiče EU fondova, i sve vezano uz grad Lepoglavu. Puno mi znači posjet ministrice regionalnog razvoja i EU fondova, jer ključna točka našeg programa „Snaga, obnova, razvoj Grada Lepoglave” je naglasak na što bolje korištenje EU fondova. Ljude treba educirati o svemu vezanom uz korištenje tih sredstava i naša je zamisao da otvorimo ured koji će pomagati našim OPG-ovima oko prijave za EU fondove – rekao je Dukarić.

Snježana Cerjan kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Maruševec naglasila je da će se bez vertikale vlasti, bez pomoći države i županije, teško ostvariti brojni projekti.

– Prvenstveno imamo namjeru pokrenuti uređenje ribnjaka u Brodarevcu, sagraditi Društveni dom i dječje igralište u Selniku, sportsku dvoranu u Druškovcu. To su neki od većih projekata u našoj općini, ali cilj nam je i pojačati transparentnost proračuna naše općine – kazala je Cerjan.

Komentari