vlada rh u varaždinskoj županiji

VARAŽDIN 'POD OPSADOM' Čačić dočekao premijera i ministre - ovo je 5 ključnih tema

U Varaždinskoj županiji ugovorilo se 240 milijuna kuna ili 30 puta više EU sredstava od prosjeka prošlih godina, što iziskuje sredstava za sufinanciranje u iznosu od gotovo jednog cijelog županijskog proračuna (71 milijun kuna)...
Objavljeno: 04.07.2018. 12:00

Zadnja izmjena: 04.07.2018. 12:28

Foto: Mateja Rak

Sufinanciranje EU projekata, povrat sredstava za projekte JPP-a Varaždinske županije, formiranje savjeta za razvoj sjevera zemlje, niske plaće i oslobođenje od poreza na rad – ključne su teme o kojima će Vlada Republike Hrvatske danas razgovarati na sastanku koji je u ovim trenucima započeo u županijskoj palači...

„To je skup ljudi koji su izvršna vlast, ne očekujem zato pretjerano niti demagogiju niti politikanstvo nego operativne teme i rješenja. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da su problemi županija i župana 'cehovski' – problemi bez političkih boja koje na jedinstveni način vidimo i tražimo ista rješenja“, izjavio je tom prilikom župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

Župan je pojasnio da se konkretno u Varaždinskoj županiji ugovorilo 240 milijuna kuna ili 30 puta više EU sredstava od prosjeka prošlih godina, što iziskuje sredstava za sufinanciranje u iznosu od gotovo jednog cijelog županijskog proračuna (71 milijun kuna). „Već sutra će to biti problem svima“, naglasio je Čačić.

Riječ je o sastanku predsjednika i članova Vlade Republike Hrvatske sa županima te predstavnicima udruge gradova i udruge općina, kojemu je ovom prilikom domaćin Varaždinska županija. Vlada RH spomenute sastanke je uvela radi ravnomjernog regionalnog razvoja, a dosada su bili održani u Požegi i Šibeniku.

Komentari