Savjet mladih grada Varaždina: mlade želimo zainteresirati i uključiti u aktualne teme

Objavljeno: 13.10.2015. 09:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Ilustracija

Savjet mladih grada Varaždina, u suradnji sa svojim županijskim kolegama, Vijećem učenika Varaždinske županije i Prvom gimnazijom Varaždin, u sklopu ove akademske godine, pokreće projekt javnih tribina u sklopu kojih bi se raspravljalo o aktualnim temama koje se odnose na mlade u Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Cilj: jačanje svijesti mladih o problemima u gradu i županiji
Čitav projekt osmišljen je kao ciklus od četiri do pet tribina koje bi se održavale na javnim gradskim površinama kako bi se privukao dodatan interes građana. Iako će se teme tribina odnositi na aktualne teme i probleme koji prevladavaju u našoj zajednici, poseban naglasak stavit će se na utjecaj takvih problema na život i rad mladih osoba na području grada Varaždina i Varaždinske županije.

Formiranje mišljenja o javnim temama
Na svakoj tribini, planira se, sudjelovat će četrdesetak učenika srednjih škola Varaždina i Varaždinske županije, ovisno o problematici rasprave i pokazanom interesu. Svaku će tribinu otvoriti Debatni klub Prve gimnazije Varaždin koji će sve prisutne uvesti u temu te ih pozvati da logički i kvalitetnim argumentima iznesu svoje stajališta i razmišljanja o danoj temi. Ne isključuje se ni pozivanje gostiju, stručnjaka sa određenih područja koji bi raspravu potkrijepili komentarima struke.

Raspored vremena srednjoškolaca
Sa realizacijom projekta kreće se već 16. listopada kada će na Franjevačkom trgu u Varaždinu ili, u slučaju lošeg vremena, u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije biti organizirana tribina i javna rasprava na temu „Raspored vremena kod srednjoškolaca Varaždinske županije“, s početkom u 10 sati. Savjet mladih grada Varaždina sve vas poziva da se priključiti ovom projektu, sudjelujete u tribini i date svoj doprinos, ili barem mišljenje o rješavanju aktualnih problema naše zajednice.

Komentari