ima li promjena od prošle godine?

Saznajte koji su rezultati predizbornog istraživanja za III. izbornu jedinicu

Telegram.hr

Objavljeno: 23.08.2016. 11:51

Zadnja izmjena: 23.08.2016. 14:58

Kako piše Telegram, RTL televizija je objavila rezultate predizbornog istraživanja za III. jedinicu koju za njih provodi agencija Promocija plus. Obrađena jedinica obuhvaća Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju.

Kako prenosi Telegram, prema ovoj anketi, 11. rujna  se očekuje izlaznost od gotovo 60 posto. Iako HDZ više nije u Domoljubnoj, a SDP u koaliciji Hrvatska raste, rezultati su, kad je riječ o mandatima identični kao oni u 2015.

SDP na sjeveru osvaja manje na sjeveru Hrvatske, sad kad na izbore izlazi s HSS-om, bivšim HDZ-ovim partnerima iz Domoljubne koalicije, ali bez Laburista. 

Svima isto kao 2015.

2015. su na SDP-ovoj listi bili i Laburisti.  Stranka Tomislava Končevskog, koji je tako i postao zastupnik, sada sama osvaja svega 1 posto.

HDZ samostalno osvaja isti broj mandata koji je osvojila Domoljubna koalicija, a upravo u ovoj jedinici na zajedničkoj listi bio je HRAST-ov Ladislav Ilčić koji je tako i stigao do Sabora.

Svoje u III. izbornoj jedinici tamo bi ponovno dobili MOST-ov Robert Podolnjak i Radimir Čačić preko Bandićeve koalicije.

Kao i prošle godine, Narodna koalicija osvaja 8 mandata, HDZ 4, a Most i stranka Milana Bandića po jedan mandat.

 

Komentari