stigle pritužbe

Saznajte što je zasmetalo jednog od birača čije je biračko mjesto na Kirurgiji Opće bolnice Varaždin

Objavljeno: 11.09.2016. 13:39

Zadnja izmjena: 11.09.2016. 15:57

Foto: Arhiva

Birališta su otvorena od 7 sati ujutro, a mnogi su građani svoju dužnost već obavili. Anđelko Jagečić, čije je biračko mjesto na Kirurgiji Opće bolnice Varaždin, kako kaže, imao je negativno iskustvo prilikom odlaska na biralište.

Na području Grada Varaždina može se glasati  na 50 redovnih biračkih mjesta i 5 posebnih biračkih mjesta. U odnosu na izbore za saborske zastupnike u 2015. godini, unesene su neke promjene, a radi se o tome da su se na istim adresama neka biračka mjesta spojila ili je dodano još jedno. Takva je situacija i sa biračkim mjestom Kirurgiji Opće bolnice Varaždin.

Anđelko Jagečić, čije je to biračko mjesto, prema Registru birača, kako kaže, imao je danas negativno iskustvo. 

- Biralište je inače bilo u podrumu, a kad sam došao tamo uputili su me na drugo mjesto, koje je također u sklopu bolnice, ali udaljeno pedesetak metara. Kad sam stigao tamo, trebao sam se penjati po 20-ak stepenica, a imam operirana oba kuka - požalio se, te dodao kako to "novo" mjesto nije niti obilježeno.

Na tu primjedbu, nazvali smo Izborno povjerenstvo III. izborne jedinice, gdje su nam dali odgovor.

- Kod fizičkog hendikepa, birači mogu svoju dužnost obaviti ispred svog biračkom mjesta, ne moraju se penjati stepenicama, a u čitavu proceduru o tome su upućeni članovi biračkih odbora - objasnila je Dijana Hofer, članica Izbornog povjerenstva 3. izborne jedinice.

Također, naglasila je kako se treba napraviti distinkcija između birača sa fizičkim hendikepom koji mogu doći do biračkog mjesta, te za njih vrijedi ova procedura, te onih koji to nisu u mogućnosti, te se njih posjećuje u njihovim domovima, kako bi obavili svoju dužnost.

Anđelko Jagečić imao je i primjedbu na to što se u dvorištu bolnice, odnosno na izlasku sa biračkog mjesta naplaćuje parking. Također je komentirao i kako je kvart čije je ovo biračko mjesto, izrazito staračke populacije.

Ako imate primjedbe na nepravilnosti na biračkim mjestima, možete ih prijaviti Izbornom povjerenstvu 3. izborne jedinice i to na broj 042 401 800.

 

Komentari