sjednica gradskog vijeća

SDP uoči sjednice: Ako sutra ovo izglasamo, konačno može krenuti obnova Vame

Gradonačelnik Neven Bosilj osvrnuo se na sutrašnju sjednicu i rekao kako je izrazio bitno da se usvoji prostorni plan kako bi se mogao uskladiti sa županijskim prostornim planom...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.07.2022. 10:16

Zadnja izmjena: 07.07.2022. 10:41

Gradska organizacija SDP-a održala je konferenciju za mediju uoči sutrašnje 11. sjednice Gradskog vijeća. 

Tom se prilikom dogradonačelnik Miroslav Marković osvrnuo na prozivke bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka koji je tražio odgodu sjednicu i između ostalog rekao kako dostava materijala šest dana prije sjednica znači ''omalovažavanje vijećnika''. 

- Nek svi oni sami sebe prvo pogledaju u ogledalo i neka kažu kada su oni davali materijale i kakvi su to bili potezi 24 ili 48 sati prije sjednice, dok smo mi uveli potpunu transparentnost. Nekada je teško dati sve materijale 10 dana prije, a mi smo došli do praga da dajemo tjedan dana prije i mislimo da je to bitni pomak - rekao je Marković. 

Gradonačelnik Neven Bosilj osvrnuo se na sutrašnju sjednicu i rekao kako je izrazio bitno da se usvoji prostorni plan kako bi se mogao uskladiti sa županijskim prostornim planom. 

- Vojarna treba dobiti namjenu za neke druge sadržaje, spojit će se cesta od Hrašćice preko kanala i Drave za spoj u Kuršanec i to su glavne promjene u prostornom planu. Što se tiče GUP-a, moramo pod hitno započeti s gradnjom arhiva za što praktički imamo osigurana sredstva. Kada se usvoji UPU povijesne jezgre, konačno može krenuti sanacija i davanje nove svrhe Vami - rekao je Bosilj. 

Komentari