pokušali smo prebrojati

SDP u Novom Marofu ostao bez vijećnika, a evo tko je još do sada napustio stranku...

Pokušali smo se prisjetiti i pobrojati one javnosti najvidljivije, poput ravnatelja Glazbene škole Davora Matačića, koji je SDP napustio još polovicom prošle godine. Iz stranke je otišao i poznati sportski djelatnik Ronald Redžep
Objavljeno: 07.01.2019. 18:13

Zadnja izmjena: 07.01.2019. 21:27

Foto: ilustracija

Kako doznajemo, a u posjedu smo i službenog dokumenta, novomarofski SDP ostao je bez gradskog vijećnika Ivice Čunovića, inače dugogodišnjeg aktivnog člana stranke i udruge antifašista.

Čunović je, naime, odmah nakon Nove godine, u četvrtak 3. siječnja, obavijestio predsjedništvo da napušta stranku, a u gradskom vijeću nadalje će djelovati kao nestranački član, što je već vidljivo i na službenim stranicama Grada Novog Marofa. Najveći sukob navodno je izbio zbog projekta izgradnje novomarofskog groblja, oko kojega se Čunović slagao s vladajućim HDZ-om, zbog čega nije želio glasovati protiv. No, dan napuštanje SDP-a nije slučaj samo u Novom Marofu ili nacionalno, svjedoči i činjenica da su tijekom prošle godine organizaciju stranke u Varaždinskoj županiji napustili još neki istaknuti članovi.

Ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić

Pokušali smo se prisjetiti i pobrojati one javnosti najvidljivije, poput ravnatelja Glazbene škole Davora Matačića, koji je SDP napustio još polovicom prošle godine. Iz stranke je otišao i poznati sportski djelatnik Ronald Ređep; zatim Martina Kučar, bivša predsjednica kazališnog upravnog vijeća; kao i Jasminka Vujasinović, još jedna SDP-ova predsjednica upravnog vijeća HNK. SDP Varždinske županije napustila je i Darija Sakač, bivša direktorica Radija Varaždin; Emilio Habulin, bivši član nadzornog odbora Parkova; Saša Barbir, bivši predsjednik nadzornog odbora Varkoma; Maja Erić, poznata članica topličkog SDP-a, te određeni broj manje poznatih članova.

Sportski djelatnik Ronald Ređep

Najpoznatiji među svima njima je, dakako, i sâm bivši predsjednik stranke Mario Habek, koji se pridružio klubu zastupnika HNS-a. Dok se Habek, priznao to ili ne – svrstao na stranu vladajućeg HDZ-a, još jedan vrlo poznati stranački prvak Alen Kišić neizravno je pristao uz struju Ivana Čehoka i njegove nezavisne liste. Mirela Ivanković, Ruža Jelovac, Ivica Škvorc, Zoran Svetec, Maja Horvat su pak, s druge strane, neka od imena koja više nisu naročito aktivni u aktualnoj stranačkoj konstelaciji...

Komentari