tko je što rekao?

VUPORA: "Izvrću se činjenice" HABEK: "Izjavljuje laži"

Iako jutros nije demantirala svoju tvrdnju kako je Stožer Zorana Milanovića Mariju Habeku zabranio pristup prostorijama stranke, Barbara Antolić Vupora sada se oglasila priopćenjem u kojem navodi kako se "izvrću činjenice".

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.01.2020. 15:01

Zadnja izmjena: 08.01.2020. 15:06

Iako jutros nije demantirala svoju tvrdnju kako je Stožer Zorana Milanovića Mariju Habeku zabranio pristup prostorijama stranke, Barbara Antolić Vupora sada se oglasila priopćenjem u kojem navodi kako se "izvrću činjenice".

<< Orsat Miljenić demantira Vuporu – Habeku nije zabranjen pristup >>

Kako je napisala u priopćenju, netočni su navodi da je spominjala ime određenog saborskog zastupnika ili bilo koga drugoga. - Na spomenutoj sam sjednici podsjetila na stajalište u izbornoj kampanji da ako je netko „žetončić” Vlade, ako podržava korumpiranu vladu, nije dobro da je u društvu budućeg hrvatskog predsjednika, koji se beskompromisno obračunava s korupcijom - poručila je Vupora.

Bez odgovora

Novinarsko pitanje koje je jutros postavljeno predsjednici županijskog SDP-a, međutim, glasilo je: je li istina da je Mariju Habeku pristup zabranio stožer Zorana Milanovića kao što je to rekla ispred članova županijskog odbora?

- Što se tiče svih bivših predsjednika naše Županijske organizacije, smatram da su oni svoje rekli, ali i da su o njima svoje rekli članovi stranke. O njima nisam govorila, to ni namjeravam, kao što se i dalje u budućnosti ne namjeravam baviti prošlošću. SDP je pokazao da je najjača stranka u Varaždinskoj županiji, a brojni biraču su poslali poruku da žele promjene i da upravo očekuju te promjene od nas. Stoga, imamo puno važnijih obveza, a ne vraćati se u prošlost - zaključila je Vupora.

<< Milanovićev stožer Habeku zabranio približavanje prostorijama stranke?>>

''Pozivali su me i drugi''

U međuvremenu se oglasio i bivši predsjednik SDP-a Mario Habek, koji kaže da je bio pozvan u više stožera županijskog SDP-a, no odazvao se pozivu organizacije iz Maruševca koji mu je stigao prvi. - Nezamislivo mi je da se Barbara Vupora bavi takvim stvarima i da izjavljuje laži na službenim sjednciama organa stranke, te da zabranjuje kolegama druženje sa mnom. Predlažem joj da se posveti vođenju stranke na čijoj je najavi revitalizacije dobila izbore protiv puno boljeg kandidata Dubravka Bilića, a nije napravila apsolutno ništa. Naprotiv, sve više organizacija se pasivizira - kaže Habek.

Komentari