izvješće dip-a

DONACIJE MILANOVIĆU Vupora i Marković - nula kuna, Habek se iskazao...

Državno izborno povjerenstvo objavilo je izvješće o primljenim donacijama predsjedničkih kandidata, iz kojega je razvidno kako je jedini donator Zorana Milanovića s područja Varaždinske županije bio čovjek koji više nije član SDP-a...
Objavljeno: 04.02.2020. 18:15

Zadnja izmjena: 04.02.2020. 18:42

Foto: Arhiva/Ilustracija

Državno izborno povjerenstvo objavilo je izvješće o primljenim donacijama predsjedničkih kandidata, iz kojega je razvidno kako je jedini donator Zorana Milanovića s područja Varaždinske županije bio čovjek koji više nije član SDP-a.

Riječ je o bivšem predsjedniku županijskog SDP-a Mariu Habeku, koji je Milanoviću još uoči prvog kruga uplatio iznos od 5.000 kuna. Zanimljivo, aktualni predsjednik SDP-a, Davor Bernardić, svoju donaciju uplatio je pet dana nakon Milanovićeve pobjede u prvom krugu, tek 27. prosinca.

Uplata aktualne predsjednice županijskog SDP-a Barbare Antolić Vupore nije evidentirana, kao ni uplata predsjednika varaždinskog SDP-a Miroslava Markovića. Bernardić je donirao 10.000 kuna. Kada je riječ o sjeveru Hrvatske, najveći broj uplata Milanović je primio iz Krapinskog-zagorske županije, jednu s područja Koprivničko-križevačke, te ni jednu iz Međimurske.

Ukupno mu je od strane 108 donatora, što pravnih što fizičkih osoba, uplaćeno 1,44 milijuna kuna. Dvije najveće donacije primio je od tvrtki Neva logistika i Feliks regeneracija: u prvom slučaju riječ je o sto, a u drugom o čak 150 tisuća kuna. Zanimljivo, najveći dio donatora podržao ga je  još uoči prvog kruga...

Cjelokupno financijsko izvješće dostupno je ovdje.

Komentari