Institut za javne financije već duži niz godina analizira proračunsku transparentnost svih hrvatskih županija, općina i gradova, a na konferenciji za medije javnosti su se obratili SDP-ovi predstavnici izvršne vlasti koji su za razdoblje od studenog 2019. do travnja 2020. dobili ocjenu 5.

Načelnik općine Petrijanec Željko Posavec tom je prilikom rekao kako je Petrijanec od 2011.- 2018. uvijek imala nulu ili jedinicu za proračunsku transparentnost. - Prošle godine smo prvi puta imali odličnu ocjenu i bili smo pohvaljeni jer je to bio jedan od najvećih skokova u Republici Hrvatskoj - rekao je Posavec i dodao kako na tom tragu poziva građane da izađu na izbore i izbore se za ''transparentniju Hrvatsku'', odnosno da podrže Restart koaliciju.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić rekao je kako Ludbreg već godinama dobiva odličnu ocjenu za transparentnost proračuna. - Nas ne iznenađuje ocjena jer smo na nju navikli i nastojat ćemo da i ubuduće proračun prema medijima i građanima bude u potpunosti transparentan i da svi građani mogu vidjeti na koji način se njihovi novci troše - rekao je Bilić, a na njega se nadovezao i zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač. - Ovo nam potvrđuje da ono čime se bavimo i ono što radimo i govorimo ima uporište u toj transparentnosti. Volio bih samo da je više jedinica lokalnih samouprava transparentnije nego je to sad, iako ta ocjena raste za gradove i općine u Hrvatskoj - završio je Kovač. 

 

 

Komentari

02.07.2020. 11:50h Zadnja izmjena: 02.07.2020. 11:50