problem parkiranja

Bosilj i Marković (SDP): Čim dođemo na vlast, Varaždin će postati zeleni i održivi grad

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.02.2021. 09:39

Zadnja izmjena: 18.02.2021. 11:07

SDP-ovi kandidati za gradonačelnika Grada Varaždina i zamjenika, Neven Bosilj i Miroslav Marković, održali su jutros konferenciju za medije, a glavna tema bila im je parking na području grada.

SDP-ovci su se, naime, dotaknuli izgradnje novog parkinga u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu te ustvrdili kako se njima uništavaju zelene površine u tom dijelu grada.

- Ovi radovi ne postoje u proračunu Grada Varaždina niti postoje u programu komunalnih aktivnosti za 2021. godinu. Postoji opravdana sumnja da se ti radovi rade mimo Zakona o gradnji i to je jedan od razloga zašto sam danas predao pisanu prijavu građevinskoj inspekciji da utvrdi rade li se ovi radovi na zakoniti način - rekao je Bosilj.

Kako je dodao Marković, politika SDP-a je ''zeleni i održivi Grad Varaždin''.

- Ne može biti cilj rušenje drveća i devastiranje zelenih površina bez obzira što gradonačelnik govori da sadi drveća. Čim dođemo na vlast, mi ćemo s pravnom službom Grada Varaždina sjesti i donijeti odluku na koji način možemo riješiti problem parkiranja da idemo u korist građana, a ne u korist koncesionara -zaključio je Marković. 

Komentari