skupština i druženje

Foto - U Varaždinu se okupio cijeli SDP, Vupora: Odavde dajemo podršku svim ženama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.12.2022. 19:08

Zadnja izmjena: 02.12.2022. 19:10

Foto: Boris Matijašec

Danas se u Varaždinu održava Izborna skupštinu Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Varaždinske županije i stranačko druženje članova.

U svojem je govoru predsjednica županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora napomenula kako je večeras cijela stranka dala potporu Forumu žena.

- Kao što smo uvijek iskorak napravili u borbi za prava žena, tako ćemo ovdje i u stranci u Varaždinu raditi isto. Kako stranka pokaže da se doista brine za prava žena. Ovdje je cijela stranka koja daje podršku ženama. Poruke koje Forum žena šalje neće biti samo unutar Foruma već biti biti zajedno sa strankom učinjeno da zaživi - rekla je Barbara Antolić Vupora.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Neven Bosilj.

- Grad Vraždin po ženskim pravima prednjači u Hrvatskoj, kao i po svemu ostalome. Jučer smo dobili nagradu kao najbolji grad po kvaliteti života u Hrvatskoj jer imamo najveću zaposlenost, te imamo najbolje rezultate po svim segmentima. Uz to, imamo četiri žene na čelu upravnih odjela - rekao je Bosilj između ostalog

'Ovdje je počela borba'

-Posebno sam sretan što sam ovdje s kolegicama i kolegama u Varaždinu jer je jedna borba počela u Varaždinu prije godinu dana, a danas se proširila na cijelu Hrvatsku. To je borba protiv menstrualnog siromaštva. Kolega Bosilj je u Varaždinu prvi pokrenuo da higijenske potrepštine budu dostupne svim djevojčicam u školama i ponosan sam da je SDP potaknuo svojim amandmanom da to postane dio nacionalne politike - rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin između ostalog.

Komentari