drame u sdp-u

Hoće li ''pobunjenici'' protiv Bernadića, među kojima su i SDP-ovci iz naše županije, biti sankcionirani?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.07.2018. 17:51

Zadnja izmjena: 05.07.2018. 19:39

Nakon što su ''pobunjenici'' u SDP-u inicirali potpisivanje peticije sa zahtjevom da predsjednik stranke Davor Bernadić odstupi jer “SDP s njime na čelu tone , čini se kako se sukob u stranci nastavlja.

Podsjetimo, peticiju su potpisali i veliki broj vodećih SDP-ovaca iz Varaždinske županije: saborski zastupnik Mario Habek, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, njegova zamjenica Renata Potočnik, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač, zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša, zamjenik načelnika Općine Trnovec Bartolovečki Mario Milak te zamjenik načelnika Općine Cestica Žarko Rodeš.

Kako prenosi Jutarnji list, prema neslužbenim informacijama, čini se kako bi ''pobunjenici'' koji su potpisali peticiju eventualno mogli biti sankcionirani. Glavni odbor SDP-a odlučuje o sankcijama članovima Predsjedništva koji su potpisali peticiju ( Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović te Vedran Babić), dok o eventualnom sankcioniranju saborskih zastupnika i gradonačelnika odlučuju njihove stranačke organizacije u kojima su učlanjeni u SDP, no još uvijek nije poznato hoće li se to zaista i dogoditi. 

Što je s potpisinicima peticije iz naše županije?

Kontaktirali smo Dubravka Bilića, Hrvoja Kovača i Željka Posavca i pitali ih imaju li kakav saznanja o tome da bi kao potpisnici ove peticije na neki način mogli biti sankcionirani.

DUBRAVKO BILIĆ - gradonačelnik Ludbrega

'' Čuo jesam da se razmišlja o kažnjavanju svih onih koji su potpisali i nadam se da do toga neće doći jer bi to bio kraj SDP-a s obzirom da su tu i saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici i nadam se da će se naći dovoljno zdravog razuma da to toga ne dođe''.

HRVOJE KOVAČ - zamjenik gradonačelnik Lepoglave

'' Nemam saznanja da bi bilo tko tko je potpisao poruku predsjedniku Bernardiću na bilo koji način trebao biti sankcioniran, a poruka ni na bilo koji način nije vezana za bilo kakve sankcije niti poseže bilo kakva statutarna pitanja. Sadržaj pisma je personaliziran prema predsjedniku i mi smo samo izrazili svoje nezadovljstvo i ne očekujem nikakve sankcije''. 

ŽELJKO POSAVEC - načelnik Općine Petrijanec

'' Jesam potpisao peticiju, al nisam čuo za nikakve sankcije niti mislim da će nešto takvo i dogoditi''.

Za komentar smo pitali i predsjednicu županijskog SDP-a Barbaru Antolić - Vuporu koja nam je rekla kako bi županijska organizacija u pravila mogla pokrenuti neke sankcije, no to se neće dogoditi pošto se članovi žale na viši oblik organiziranja koji bi onda morao pokrenuti te mjere. Na pitanje planira li predsjednik Bernardić pokrenuti neki stegovni postupak protiv članova, rekla nam je kako za sada nema nikakve informacije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari