reakcija

SDP: Besplatni vrtići i otkup Varteksovih nekretnina su jeftini populizam!

SDP-ovci, zaključno, istupe Alena Runca i Zdravke Grđan proglašavaju „eksplozijom jeftinog populizma“....
Objavljeno: 13.04.2021. 19:25

Zadnja izmjena: 13.04.2021. 19:46

Varaždinski SDP oglasio se priopćenjem za medije u kojem je jučerašnji istup Alena Runca, u kojem je obećao besplatne vrtiće za svu djecu, nazvao "populističkim, neargumentiranim i neutemeljenim".

Kažu da je „sličnu stvar već prodavao“ prošli HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Damir Habijan, koji potom, kako nastavljaju – nije ispunuo obećanje o većem subvencioniranju vrtića.

— Ukupno boravak djece u vrtićima varaždinski roditelji sufinanciraju s otprilike 16,5 milijuna kuna – pojašanjavaju SDP-ovci.

 

"Sve i svašta..."

Neizravno potom (bez spominjanja imena i prezimena) prozivaju i Zdravku Grđan, koja je zajedno s Radimirom Čačićem, odnosno Reformistima koji je podržavaju, najavila otkup Varteksovih nekretnina.

— Od HDZ-a ustvari očekivano, ali nas zabrinjava da i drugi kandidati i kandidatkinje ne prežu od obećavanja svega i svačega; od ukidanja prireza, kupovine Varteksovog zemljišta vrijednog 200 milijuna kuna, silnih dodataka na mirovine, besplatnog ovog, besplatnog onog… 

SDP-ovci, zaključno, istupe Alena Runca i Zdravke Grđan proglašavaju „eksplozijom jeftinog populizma“.

"Riješiti probleme i stvoriti uvjete"

"SDP neće kampanju temeljiti na lažnim obećanjima, već će s odgovornim, ozbiljnim i stručnim ljudima koji ne podcjenjuju pamet Varaždinki Varaždinaca, prema listi prioriteta rješavati stvorene probleme, istovremeno stvarajući uvjete da gospodarstvenici rade, stvaraju novu dodanu vrijednost i zapošljavaju, jer to je jedina formula za punjenje proračuna koji će biti usmjeren na rast i razvoj grada te pomoć onima kojima je potrebna", poručuju iz SDP-a, najavljujući uskoro predstavljanje programa Nevena Bosilja.

Komentari