reakcija

Grub demanti SDP-a: Čehok kao propali nogometaš, bez lopte i navijača, i dalje trči po terenu

Objavljeno: 29.04.2022. 12:26

Zadnja izmjena: 29.04.2022. 15:45

Foto: ilustracija

Gradski SDP oglasio se demantijem na nedavno gostovanje Ivana Čehoka u eTV studiju, u kojem ga na čak 16 mjesta nazivaju "frustriranim gubitnikom" koji, kako kažu, "ne može podnijeti" početak rješavanja sudskih sporova i bala u Brezju".

Gradski SDP prije svega aludira na Čehokovu izjavu u emisiji, da je nedavno sklopljena nagodba s TH Investom 11 milijuna kuna skuplja od one koju je predlagao on, a SDP ju je tada "nazivao lopovskom". Iz SDP-a poručuju kako njegovu nagodbu nisu odbili samo oni, nego većina gradskih vijećnika, te ju i dalje smatraju "lopovskom".

Nazivaju ga lopovom

- Frustrirani gubitnik ne miri se sa spoznajom da su njegov prijedlog nagodbe vijećnici odbili jer nisu vjerovali osobi koju važan segment hrvatske države (DORH) smatra kriminalcem. Jer, ako lopov predlaže nagodbu onda je i ona lopovska - pišu.

...lažljivcem

U nastavku, demantiraju da je njihova nagodba skuplja u odnosu na Čehokovu.

- Razlika između njegove nagodbe u visini od 22,5 milijuna kuna i postignute nagodbe u visini od 16,8 milijuna kuna je 5,7 milijuna kuna. Znači, frustrirani je gubitnik toliko veći iznos (5,7 mil. kn) želio isplatiti TH Investu u nagodbi koja je 4 mjeseca bila važeća, ali ju nitko nije želio potpisati.

Uspoređuju s propalim nogometašem

Naposlijetku, svoje opširno priopćenje na više od dvije stranice zaključuju riječima:

- Politički život frustriranog gubitnika sliči na nogometnu karijeru propalog nogometaša. U prvom je poluvremenu svoje političke utakmice stvorio ogromne probleme kako sa zemljištem tako i sa balama. Nakon stanke koju je proveo u zatvorsko-istražnom okruženju, u drugom poluvremenu nije riješio ništa od onoga što je "zabrljao" u prvom poluvremenu, a nije ni htio jer mu je jedina misija bila spasiti se od zatvora. I onda su mu građani odsvirali kraj karijere. A on nakon tog zadnjeg zvižduka naših sugrađana i dalje obezglavljen trči po terenu, bez lopte i bez navijača. Možda do neke nove pravosudno-zatvorske stanke?!

Priopćenje potpisuje Gradska organizacija SDP-a, a u cijelosti ga možete pročitati ovdje.


Demanti SDP-a:

U nedavnom je gostovanju na eTVeVaraždina bivši gradonačelnik, pritisnut kojekakvim frustracijama na vlastitim leđima, od pravosudnih procesa do gubitka izbora od čega se još nije oporavio i pitanje je hoće li ikada, izgovorio neke laži i konstrukcije koje upozoravaju na ozbiljnost njegovog postizbornog gubitničkog mentalnog stanja. Čini se kako se njegovo stanje duha, duha gubitnika izbora, nikako ne miri s odlukom naših građana.

Ali da izrečene laži i konstrukcije ne ostanu bez odgovora želimo našoj javnosti prezentirati nekoliko informacija koje će dati pravo svjetlo na izrečene izjave i konstrukcije frustriranog gubitnika, ali i na njegov rad u Gradskom vijeću.

'Najneredovitiji vijećnik'

Frustrirani gubitnik je ujedno i najneredovniji gradski vijećnik u Gradskom vijeću našega grada. Ružno je za reći, ali frustrirani gubitnik je na dosadašnjih 10 sjednica s 108 točaka dnevnog reda, bio na njih samo 31, odnosno svega 29%. Tako niska razina nazočnosti pokazuje njegovu neodgovornost, ali i nepoštivanje onih građana koji su ga birali za gradskog vijećnika.

'Naša nagodba nije skuplja'

Frustrirani gubitnik ne miri se sa spoznajom da su njegov prijedlog nagodbe vijećnici odbili jer nisu vjerovali osobi kojega važan segment hrvatske države, DORH, smatra kriminalcem. Čak štoviše,  njegov specijalizirani dio za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala nagradio je ovog "pravednika" s 3 optužnice za kaznena djela iz domene USKOK-a. Ne čudi da je bilo kakav prijedlog nagodbe od strane takve osobe optužene za djela za koja se vode sudski procesi,već u startu budio  sumnje i podozrenje. Jer, ako lopov predlaže nagodbu onda je i ona lopovska.

A sada malo aritmetike za profesora etike kojemu moral nije jača strana, a čini se da nije niti matematika. Je li 16,8 milijuna kuna manje od 22,5 milijuna kuna? Naravno da jest, svima osim frustriranom gubitniku. A kako mu očito s brojkama i novcima ne ide najbolje, osim ako nije u njegovom osobnom interesu, evo jednostavne  matematičke činjenice do koje se dođe matematičkom operacijom oduzimanja: razlika između njegove nagodbe u visini od 22,5 milijuna kuna i postignute nagodbe u visini od 16,8 milijuna kuna je 5,7 milijuna kuna. Znači, frustrirani je gubitnik toliko veći iznos (5,7 mil. kn) želio isplatiti TH Investu u nagodbi koja je 4 mjeseca bila važeća, ali ju nitko nije želio potpisati jer nije bila usuglašena s drugim potpisnicima. Nisu mu ljudi vjerovali!

'O prirodi njegovih dealova'

Evo još nekoliko brojki i slova, za sve one kojima se da čitati o prirodi „dealova“ frustriranog gubitnika, dogovora koji su opterećivali ovaj grad i prijetili milijunskim štetama za naš proračun, a time i na budućnost i razvoj našeg Varaždina.

Frustrirani gubitnik govori kako grad daje nekretnine TH Investu. A grad nesamo da ne daje nekretnine TH Investu, već niti ne kupuje nekretnine po suludim cijenama od 149 EUR/m2 koje je, usput budi rečeno, dogovorio frustrirani gubitnik još prije 15-tak godina kad su cijene zemljišta bile 20-30 EUR/m2. I ne samo to, neka od tih zemljišta graduuopće ne trebaju jer kroz njih prolaze podzemni dalekovodi i sl.

Nesposobni gubitnik je vodio spor s Ekos holdingom na način da ga izgubi i da se na prvostupanjsku presudu ne žali. I taj je njegov "pravosudni zaborav", odnosno ne podnošenje žalbe dovelo do toga da je grad 12.673 m2 platio 27,5 mil. kuna, odnosno 2.170 kn/m2 ili 287 EUR/m?! Samo za podsjećanje – tada je u našem gradu kvadrat zemljišta na tom području bio višestruko jeftiniji, odnosno oko 20 EUR/m2.

'Što je sve prešutio'

Frustrirani gubitnik zaboravlja reći, namjerno ili nenamjerno, kako ovom nagodbom grad plaća TH Investuzemljište veličine 21.464 m2 umjesto 34.406 m2. Znači, ne kupujemo dio zemljišta koji je opterećen instalacijama. I da, za to zemljište plaćamo 16,8 milijuna kuna, odnosno 783 kn/m2 što je za oko tri puta manje od cijene koju je frustrirani gubitnik dogovorio prije petnaestak godina.

Neće naš frustrirani gubitnik ni slučajno reći  da se u ovom slučaju radi o zemljištima uz istočnu obilaznicu, koje je za trećinu manje od onoga što je on ispregovarao u svom stilu. Zaboravlja on spomenuti kako će grad na tom zemljištu koje je predmet nagodbe (sada 21.464 m2 umjesto njegovih 34.406 m2; i bez dalekovoda) nastaviti s POS stanogradnjom, stanovima za mlade te novim vrtićem za taj kvart.

Frustrirani gubitnik neće ni u kojem trenutku spomenuti još tri važne činjenice: da nije bilo njegovih igara i igrica Grad Varaždin nikad ne bi morao ulaziti u postupak sklapanja nagodbe s TH Investom. Drugo, da nije bilo njegovih igrica nikada se Grad Varaždin ne bi doveo u situaciju da nam nad glavom prijeti sudski procesi i mač od potencijalnih 140 milijuna kuna. I treće i najvažnije, ovom su nagodbom stvoreni preduvjeti za rješavanje bala što je rezultiralo i podnošenjem zahtjeva za sufinanciranje rješenja Fondu za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša.

'Poput propalog nogometaša'

Žali spoznaja kako frustrirani gubitnik, očito iz sentimentalnih razloga a vjerojatno i zbog posebne povezanosti s balama i zemljištima, ne može podnijeti početak rješavanja dvije velike gomile koje je upravo on stvorio vlastitim djelima : gomile sporova i problema sa zemljištima, ali i gomile balakoje je frustrirani gubitnik prije 17 godina počeo saditi u Brezju i time ugrozio zdravljegrađana Varaždina.

Što reći za kraj ovoga pojašnjenja, a da ne budemo predugački, da ne pretjerujemo s daljim brojkama, tonama, milijunima....? Politički život frustriranog gubitnika sliči na nogometnu karijeru propalog nogometaša. U prvom je poluvremenu svoje političke utakmice stvorio ogromne probleme kako sa zemljištem tako i sa balama. Nakon stanke koju je proveo u zatvorsko-istražnomokruženju, u drugom poluvremenu nije riješio ništaod onoga što je "zabrljao" u prvom poluvremenu, a nije ni htio jer mu je jedina misija bila spasiti se od zatvora. I onda su mu građani odsvirali kraj karijere. A on nakon tog zadnjeg zvižduka naših sugrađana i dalje obezglavljen trči po terenu, bez lopte i bez navijača. Možda do neke nove pravosudno-zatvorske stanke?!

SDP Grada Varaždina

Komentari