presica

SDP: 'HDZ-ovci će dobiti kaznu zbog skupa u subotu, kradu i ideje i zasluge'

Objavljeno: 08.04.2024. 08:59

Zadnja izmjena: 08.04.2024. 08:59

Foto: Lidija Filipović

Na presici SDP-a održanoj jutros gradonačelnik Neven Bosilj, između ostalog, osvrnuo se na subotnji skup HDZ-a u Varaždinu te dolazak Andreja Plenkovića.

Bosilj je prozvao HDZ da su održali skup protivno propisima i odredbama Grada te naveo kako će za isti dobiti kaznu, a Plenkovićevu izjavu da mu 'građani prilaze i zahvaljuju što je riješio bale' komentirao je ovako:

- Osam godina je AP na vlasti. U prošlom mandatu su upravljali zajedno s Čehokom. Njihov ministar Damir Habijan je bio predsjednik gradskog vijeća i u četiri godine nisu uspjeli doći do rješenja. Govoriti da su oni nešto riješili je zaista bez razloga. Mi smo naviknuli, oni sad za vrijeme predizborne kampanje kradu ideje i kradu zasluge – kazao je, a potom se osvrnuo na program SDP-a. 

Predsjednica ŽO SDP-a Barbara Antolić Vupora prozvala je HDZ da pogoduje i selektivno dijeli novac.

-  Jedan od primjera jesu domovi za stare i nemoćne. Za zadnji natječaj koji je objavila Vlada, informacija je kolala dvije godine prije, ali samo među HDZ-ovim načelnicima, županima i gradonačelnicima kako bi oni stigli na vrijeme pripremiti dokumentaciju, pribaviti građevinske dozvole i ostalo, dok se drugima ta informacija uskratila i tako nisu mogli prijaviti na vrijeme projekte. Vrlo selektivno dijeljenje informacija rezultira time da oni podobni dobiju, a oni manje podobni izgube - naglasila je.

Komentari