konstituirajuća sjednica

Nova načelnica Trnovca bez većine, formirali ju SDP i HDZ

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.06.2021. 10:20

Zadnja izmjena: 18.06.2021. 10:20

Sinoć je u Trnovcu održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća, a za predsjednika vijeća je izabran HDZ-ov Dalibor Jurak.

Potpredsjednikom iz redova predstavničke većine izabran je Božidar Tuđan za kojeg je glasala većina vijećnika, dok je Zdravko Hudler iz Reformista jednoglasno izabran za potpredsjednika Vijeća iz redova oporbe.

- Sad imamo novu načelnicu, smatram da je Vijeće jako dobro, u njemu ima mnogo iskusnih ljudi i vjerujem da zajedničkim zalaganjem i radom te međusobnim razumijevanjem možemo realizirati sve započete projekte i osmisliti nove – rekao je Jurak.

Inače, Općinsko vijeće čini 13 vijećnika i unatoč tome što je izabrana načelnica Verica Vitković iz redova Reformista, većinu u vijeću formirali su SDP, HSS, HSU i HDZ koji ovom suradnjom (ne i formalnom koalicijom) zajedno imaju 8 vijećnika. Reformisti imaju 4 vijećnika i jedan je vijećnik ušao sa zajedničke liste HNS-a, HSS-a braće Radić i BUZ-a.

- Vjerujem u kvalitetne rezultate u ovom mandatu. Pozivam vas da se svi zajedno potrudimo za bolje sutra naše općine. Neka ovo bude naš dobar zajednički početak, bez obzira na stranačku pripadnost vijećnika – poručila je načelnica Vitković.

 

Komentari