glasanje u ponedjeljak

SDP i HNS neće podržati proračun grada Varaždina za sljedeću godinu - evo njihovih razloga

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.12.2018. 10:53

Zadnja izmjena: 15.12.2018. 10:53

U ponedjeljak će se na sjednici Gradskog vijeća grada Varaždin održati izglasavanje proračuna za sljedeću godinu, a gradski SDP i HNS poručuju kako oni taj proračun neće podržati.

Kako je najavio Neven Bosilj, predsjednik kluba vijećnika SDP-a, njegova stranka proračun neće podržati zbog poskupljenja komunalne naknade i ''udara na džep građana'' te dodao kako se iz godine u godinu donosi proračun koji se ne realizira.  Miroslav Marković, predsjednik varaždinskog SDP-a rekao je kako će SDP dati amandmane na proračun, a to su uvođenje građanskog odgoja i dodatnog zdravstvenog odgoja u varaždinskim osnovnim školama i subvencioniranje parkiranja za osobe s invaliditetom.

Što se pak tiče HNS-a, v.d gradske podružnice Enriko Parlaj povećanje komunalne naknade također navodi kao jedan od razloga zašto njegova stranka neće podržati proračun te poručuje kako HNS više neće ni pokušati predlagati amandmane jer su svaki put, kako kaže, naišli na odbijenice. Prema njegovim riječima, između ostalog, puno više truda treba uložiti u obrazovanje te osnovati Fond za potporu znanstveno istraživačkim projektima. - Isto tako mišljenja smo da se moglo u proračunu naći i novca i za uskrsnice umirovljenicima ili barem veće božićnice za umirovljenike, za koje smo se ponadali da će biti već ove godine, kako je gradonačelnik to i obećao, ali očito su i to bila obećanja za zaborav - poručuju iz HNS-a. 

 

Komentari