sdp i hss napustili gradsko vijeće

Škvarić: "Briga njih za gospodarstvenike, a možda će biti i gore"

Objavljeno: 18.03.2020. 18:38

Zadnja izmjena: 24.03.2020. 10:17

Vijećnici SDP-a i HSS napustili su sjednicu lepoglavskog Gradskog vijeća pozivajući se na opasnost od korona virusa, zbog čega ih je gradonačelnik Škvarić danas prozvao za „neodgovorno ponašanje“.

- Dužnost Gradskog vijeća je interese građana staviti u prvi plan i pokazati kako se funkcioniranje grada i svih mjerodavnih službi i tijela odvija bez zastoja i uz punu prilagodbu propisanih mjera zaštite – izjavio je danas Škvarić.

Klub vijećnika SDP-a predlagao je, naime, skraćeno trajanje sjednice, odnosno raspravu samo o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Lepoglava te Izvješću o prvodbi Plana gospodarenja otpadom. Škvarić, međutim, takav postupak smatra „skupljanjem jeftinih političkih poena“.

- Pokazali su da ih nije briga za rad Dječjeg vrtića, potpore za gospodarstvenike, mlade obitelji i gospodarenje otpada. Nanose isključivo štetu građanima Lepoglave, a trenutna situacija je takva da može biti još gore, odnosno da neće postojati mogućnost održavanja sjednica – zaključio je Škvarić, inače potpredsjednik županijskog HNS-a, dodavši kako su njegova stranka, HDZ i Stranka umirovljenika upravo zbog svih navedenih razloga sjednicu morali održati.

Komentari