grad ivanec

SDP u Ivancu podržao HDZ-ovog predsjednika Vijeća: 'Spriječili smo blokadu!'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.06.2022. 08:45

Zadnja izmjena: 07.06.2022. 08:49

Nakon neopozive ostavke dosadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća u Ivancu Dalibora Patekara, održana je izvanredna sjednica na kojoj je kao novi predsjednik vijeća izabran Zdenko Đuras iz redova HDZ-a.

SDP koji u Ivancu prelazi u oporbu ističe kako je izborom novog čelnog čovjeka Gradskog vijeća, HDZ-ovog Zdenka Đurasa, osigurano normalno funkcioniranje Gradskog vijeća.

- U ovom trenutku najvažnija nam je stabilnost grada kako se ne bi doveli u blokadu projekata, čime se koči sam razvoj grada. Upravo zbog toga na današnjoj sjednici sudjelovali smo, kao konstruktivna oporba zajedno s kolegama vijećnicima iz drugih stranaka, u izboru novog čelnog čovjeka Gradskog vijeća – izjavio je Dalibor Patekar.

Kako nadalje stoji u SDP-ovom priopćenju, u gradskom vijeću upravo je njihova stranka imala najviše prijedloga i projekata usmjerenih na razvoj gradskog područja, a njihov vijećnik Mihael Slunjski još jednom objašnjava zašto je SDP prešao u oporbu. 

- Neslaganje s politikom aktualne vlasti u Ivancu te činjenice na nerješavanje brojnih problema primorali su da, u interesu građana i povjerenja koje su nam oni dali na proteklim izborima, kroz opoziciju primoramo aktualnu vlast da spomenute probleme počne i rješavati. Ovim činom pokazali smo da nam je interes građana ispred svega – izjavio je Mihael Slunjski.

 

Komentari