priopćenje za medije

SDP: Kada će župan preispitati koaliciju s ljudima koje istražuju USKOK i DORH?

Objavljeno: 20.07.2022. 15:05

Zadnja izmjena: 20.07.2022. 15:09

SDP Varaždinske županije oglasio se priopćenjem za medije u kojem daje obrazloženje zašto su podržali rebalans proračuna Varaždinske županije, ali postavljaju pitanje o koaliciji HDZ-a i NL Ivana Čehoka u Županijskoj skupštni.

- Bez obzira što novi rebalans proračuna ide na korist učiteljicama u produženom boravku koje će dobiti ugovore na neodređeno što je projekt kojeg je upravo SDP predlagao prije 8 mjeseci, studenata na čije su male stipendije godinama upozoravali, poljoprivrednika kojima je nakon katastrofalnih tuča potrebna pomoć Županije i građana koji će danas-sutra nažalost trebati zdravstvenu njegu u novim bolničkim centrima, Klub vijećnika SDP-a upozorava na veliku mrlju koja se nadvila nad Varaždinskom županijom. Za izglasavanje proračuna, ovoj vlasti potrebne su ruke istih onih ljudi, koje ova država progoni za krađu ili pokušaj krađe novca naših sugrađana – poručio je Luka Zrinski.

Priopćenje županijske organizacije SDP-a u nastavku prenosimo u cijelosti.


Priopćenje SDP-a

Klub vijećnika SDP-a Skupštine Varaždinske županije spreman je radi učiteljica u produženom boravku, studenata, poljoprivrednika i svih građana Varaždinske županije kojima novi rebalans proračuna direktno ide na korist, isti podržati. No, jedno od najvažnijih pitanja na koje i dalje čekaju odgovor je kada će župan Anđelko Stričak konačno preispitati koaliciju s ljudima koji su pod istragom USKOK-a i DORH-a ili protiv kojih se već vode sudski sporovi.

Predsjednik Kluba Luka Zrinski na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine u srijedu naglasio je kako su krajem prošlog tjedna ostali neugodno iznenađeni činjenicom da je po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja uhićeno troje „uglednih” Varaždinaca, dvoje njih vrlo bliskih s aktualnom županijskom vlašću.

- Vašeg dugogodišnjeg kolegu i suradnika gospodina Gotića, člana HDZ-a, bivšeg gradskog vijećnika i direktora GK Grupe riješili ste se po kratkom postupku, očigledno ne želeći da vam bude teret. No, s druge strane Bunića, bivšeg direktora Varkoma te aktualnog županijskog vijećnika i predsjednika Komisije za proračun i financije u Županijskoj skupštini koji je uhićen zajedno s Gotićem te bivšeg gradonačelnika Varaždina, USKOK-ovog osumnjičenika koji je Gradu natovario tolike sudske i pravne terete u svim ovim godinama i mandatima i dalje držite u čvrstom koalicijskom zagrljaju – poručio je Zrinski županu Stričaku upitavši ga javno hoće li konačno preispitati ovu koaliciju.

Iako je Stričak ovu situaciju osudio, nije dao odgovor na pitanje Zrinskog te prešutio što je s koalicijom s Nezavisnom listom Ivana Čehoka.

Bez obzira što novi rebalans proračuna ide na korist učiteljicama u produženom boravku koje će dobiti ugovore na neodređeno što je projekt kojeg je upravo SDP predlagao prije 8 mjeseci, studenata na čije su male stipendije godinama upozoravali, poljoprivrednika kojima je nakon katastrofalnih tuča potrebna pomoć Županije i građana koji će danas-sutra nažalost trebati zdravstvenu njegu u novim bolničkim centrima, Klub vijećnika SDP-a upozorava na veliku mrlju koja se nadvila nad Varaždinskom županijom.

-Za izglasavanje proračuna, ovoj vlasti potrebne su ruke istih onih ljudi, koje ova država progoni za krađu ili pokušaj krađe novca naših sugrađana – poručio je Zrinski.

Komentari