uoči sjednice vijeća

SDP najavio solare na sportskim dvoranama i ne očekuje 'pretjerane tenzije' oko rebalansa

"Nadamo se konstruktivnoj atmosferi i ne očekujemo pretjerane tenzije osim u dugim istupima nekih vijećnika, no to je već normala", rekao je zamjenik gradonačelnika između ostalog...
Objavljeno: 26.09.2022. 12:02

Zadnja izmjena: 26.09.2022. 12:03

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, SDP je održao presicu na kojoj su rekli kako "ne očekuju veliku raspravu" prilikom izglasavanja rebalansa proračuna te da "predviđaju konstruktivnu raspravu".

Kako je bilo rečeno, na dnevnom redu naći će se 19 točaka, od kojih se neke odnose na rebalans proračuna i izvješće o radu gradonačelnika. Tom je prilikom gradonačelnik Neven Bosilj pobrojao dovršene projekte i projekte koji su u tijeku na području grada, a istaknuo je izgradnju Sortirnice, rješavanje nagodbe s T&H Investom, izgradnju servisne ceste kod istočne obilaznice, aglomeraciju i rekonstrukciju prometnica.

- U ovom rebalansu proračuna ima i dosta novosti. Dobili smo 100 psototno financiranje solarnih panela na dvorane Srednjoškolca i Graberja, ide izgradnja dječjeg igrališta u Gojancu, prijavili smo dječji vrtić u Hrašćici, a vjerujem da ćemo sve to dobiti. Dovršavamo i projekte za dogradnju III. i VII. osnovne škole. U tom rebalansu usklađujemo prihode s rahodima, idemo dati više novaca da našim građanima što više olakšamo inflatorni udar. Također, dobili smo i milijun kuna za još 31 komplet podzemnih spremnika tako da se nadamo da će na proljeće maknuti sve kontejnere - rekao je Bosilj.

Njegov zamjenik Miroslav Marković dodao je kako ne očekuju problem kod izglasavanja rebalansa proračuna s obzirom na situaciju u državi i Vladine mjere i dodao:

- Što se tiče besplatnog školskog obroka koju su predlagali Reformisti i Nezavisna lista Dubravke Novak, mi smo se s time složili umjesto države. Nadamo se i da će Nezavisna lista Čehoka dići ruku za to, bez obzira čija je ideja, to je za dobrobit naše djece. Nadamo se konstruktivnoj atmosferi i ne očekujemo pretjerane tenzije osim u dugim istupima nekih vijećnika, no to je već normala - zaključio je.

Komentari