objavio na facebooku

SDP napustio jedan od petorice glavnih aktualnog vodstva stranke u županiji

Objavljeno: 23.01.2019. 16:27

Zadnja izmjena: 23.01.2019. 16:38

Foto: Arhiva

Uz vijest  da će Barbara Antolić Vupora biti na listi za europski parlament, danas je stigla još jedna vijest iz SDP-a Varaždinske županije, ali ona o napuštanju još člana lokalne organizacije stranke. Riječ je o Željku Martanu koji je nakon pobjede aktualne predsjednice predstavljen kao jedan pet glavnih suradnika novog rukovodstva.

>>EGZODUS IZ LOKALNOG SDP-a Antolić Vupora: "I dalje smo najjača stranka u Varaždinu!"

Željko Martan bio je tajnik županijskog SDP-a za politička pitanje, te inače vrlo aktivan na društvenim mrežama. Povodom izlaska iz stranke Martan je na svojem Facebook profilu napisao kako se „dostojanstvo čovjeka sastoji od njegovog izbora“. On je izabrao otići, o čemu je obavijestio i predsjednika ivanečkog SDP-a Čedomira Bračka.

>>Predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora na listi za Europski parlament

- Onima koji su ostali želim sve najbolje u budućem radu. Zahvalan sam na dobivenim iskustvima. Razumljivo, mjesni odbor Horvatsko sam nažalost primoran oduzeti iz kvote SDP-a. I tako. Sada sam samo običan čovjek. Koje li nepodnošlive slobode postojanja – napisao je Martan na Facebooku, dodavši iz nekog razloga da „treba napustiti duhove prošlosti“.

Otišlo ih najmanje 20-ak

Podsjetimo, SDP Varaždinske županije dosada je napustilo 20-ak svojevremeno vrlo istaknutih članova stranke, a određeni dio njih je pasivizirao svoje djelovanje. Predsjednica Antolić Vupora situaciju je komentirala riječima da u razdoblju dok nema plaćenih sinekura „ostaju samo oni koji žele besplatno raditi u interesu građana“.  U ovom slučaju, međutim, riječ je o članu koji je bio promoviran kao najbliži suradnik uz Nevena Bosilja, Miroslava Markovića, Nikolu Podolnjaka i Krešimira Šaliga, a članak u kojem se to navodi Martan je iz nekog razloga podijelio uz svoju objavu o izlasku iz stranke.

Komentari