priopćenje

SDP Novi Marof: O nalazu revizije želimo raspravu već na prvoj sljedećoj sjednici Vijeća

Objavljeno: 29.12.2021. 19:26

Zadnja izmjena: 29.12.2021. 19:26

Gradska organizacija SDP-a Novi Marof oglasila se nakon objave Državne revizije, koja je ovih dana bila i predmet medijskog interesa.

Dok gradska uprava Novog Marofa, kako smo danas prenijeli, ističe da je nalaz utvrdio ništa više nego "manje nepravilnosti", SDP gradsku vlast proziva za "nenamjensko trošenje gradskih sredstava" te traži da se o toj temi raspravi već na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Očitovanje Grada Novog Marofa možete u cijelosti pročitati ovdje, a evo je u svom današnjem priopćenju navela organizacija SDP-a:

- Ovih dana mediji su prenijeli kako je državna revizija ukazala da je grad Novi Marof potpuno nesuvislo trošio milijune kuna u javnoj nabavi te da su javni pozivi bili u potpunosti suprotni načelu transparentnosti. Nažalost, revizija je ukazala i na dodatan problem koji se očituje u tome da se uopće ne može utvrditi na koji način su trošeni i gdje su završili milijuni iz EU fondova. Također, osim nejasnog i neusklađenog popisa imovine grada te upitnog načina naplate dugova prema gradu, državna revizija je upozorila na nedostatke u evidenciji korištenja službenih automobila. Nalazi državne revizije nameću brojna pitanja i pozivamo gradonačelnika da građanima objasni sve nedostatke koji su pronađeni. Gradska organizacija Novi Marof oštro osuđuje nenamjensko trošenje gradskih sredstava te će na idućoj sjednici Gradskog vijeća potaknuti raspravu na ovu temu.

Komentari