priopćenje za medije

SDP: Oštro osuđujemo napad na Centar za socijalnu skrb u Ivancu

Objavljeno: 20.12.2022. 13:22

Zadnja izmjena: 20.12.2022. 13:25

Objava SDP-a Varaždinske županije

'Oštro osuđujemo nemili događaj koji se danas dogodio u Centru za socijalnu skrb u Ivancu. Nitko nema pravo uzimati "pravdu" u svoje ruke i pribjegavati ovakvim nepromišljenim i po život opasnim postupcima, bez obzira slagao se ili ne s odlukama pojedinih ustanova i službi.

Kako je prema izjavama policije u konkretnom slučaju riječ o napadu nakon što je Centar postupao u svrhu zaštite maloljetne djece, što je najosjetljiviji i najrizičniji dio posla centara za socijalnu skrb, ističemo da reformom sustava socijalne skrbi nisu osigurani adekvatni uvjeti rada i sigurnost za same radnike i stručne djelatnike. Radnici u sustavu socijalne skrbi obavljaju izrazito odgovornu, a ponekad i nezavidnu zadaću u svrhu zaštite najranjivijih članova društva te su posebno ugroženi u obavljanju svojeg posla, jer često dolaze u kontakt s nasilnim i psihički rastrojenim osobama. Apeliramo na resorno ministarstvo i nadležne institucije da poduzmu sve kako bi ih zaštitili.

Pozivamo Vladu i resorno ministarstvo da hitno poduzmu sve kako bi se radnicima u sustavu socijalne skrbi omogućilo sigurno obavljanje posla i kako bi im se osigurala potrebna zaštita. Ovaj čin je za svaku osudu.'

Predsjednica SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora

Komentari