o poljoprivredi

Slunjski Batiniću: U godinu dana broj OPG-ova pao vam je za 83 posto

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.11.2022. 11:19

Zadnja izmjena: 17.11.2022. 11:23

Grad Ivanec za poljoprivredu izdvaja svega 0,1 posto proračunskih sredstava i to unatrag nekoliko godina, istaknuo je SDP-ov vijećnik Mihael Slunjski koji šume i poljoprivredna zemljišta vidi kao veliki potencijal za razvoj poljoprivrede u Ivancu.

Slunjski međutim tvrdi kako je u proračunu za sljedeću godinu planirano smanjenje navedenih sredstava za poljoprivredu za dodatnih 25 posto.

- Po podacima Poslovne zone Ivanec iz ožujka 2021. god na području grada postoje 92 obiteljska poljoprivredna gospodarstva, da bi se taj broj po novim podacima iz veljače 2022. god smanjio na svega 16, što je u godinu dana pad broja OPG-ova za 83 posto. Iz navedenih podataka se jasno vidi da Grad Ivanec nema jasnu strategiju razvoja poljoprivrede, niti izdvaja odgovarajuća financijska sredstva za navedenu, izrazito važnu, gospodarsku granu - rekao je Slunjski.

Uz to, tijekom sjednice gradskog vijeća SDP je isktanuo i potrebu za boljom regulacijom prometa na ivanečkoj špici, kako zbog nepoštivanja prometnih znakova i pravila ne bi dolazilo do zastoja u prometu. Jednako tako zatražili su što hitnije postavljanje rampe na željeznički prijelaz u Stažnjevcu, s obzirom da je prijelaz dosta nepregledan i potrebno je pravovremenom reagirati kako bismo izbjegli nesreće. 

Komentari