priopćenje za medije

SDP neće podržati proračun: "Čehok nas pod okriljem blagdana dovodi pred gotov čin"

Objavljeno: 28.12.2020. 09:58

Zadnja izmjena: 28.12.2020. 10:06

Foto: Arhiva

Gradski SDP neće podržati proračun Grada Varaždina, za koji će se glasovati na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, čiji se početak u ovim trenucima očekuje…

Pod okriljem božićnih i novogodišnjih blagdana, kažu SDP-ovci, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok „po hitnom postupku želi donijeti još dvije sporne odluke kojima se Grad po tko za koji put dovodi pred svršen čin“, napisali su u priopćenju koje potpisuje njihov kandidat za gradonačelnika Neven Bosilj.

- Prva bitna Odluka je  prihvaćanje nacrta stečajnog plana nad „Varaždin airport“ d.o.o. u stečaju, firme koja je trenutno u 100% vlasništvu Grada. Ono što je ključno ovdje je da tom Odlukom Grad gubi kontrolu na aerodromom i postaje manjinski partner, a novi većinski vlasnik varaždinskog aerodroma sa 60% postaje tvrtka Winair d.o.o. u vlasništvu Davora Patafte – poručuju iz SDP-a.

Druga Odluka po hitnom postupku je, kako nastavlja Bosilj,  „Čehokov je prijedlog Vijeću da se s nekretnine na kojoj je izgrađena MBO tvornica izbrišu tzv. plombe“.

- To su zabilježbe koje osiguravaju pravnu poziciju Grada u više parničnih postupaka koji su u tijeku protiv T&H Investa nekadašnjeg vlasnika Davora Patafte. Te „plombe“ koje postoje na nekretnini gdje se nalazi MBO također su vezane za kazneni postupak protiv Čehoka i gradskog vijećnika Patafte koji su još u tijeku - poručuju iz ove stranke.

Vijećnici SDP-a, zbog ovdje izraženog stava, neće glasovati niti za uvrštenje navedene dvije točke u Dnevni red, niti za Proračun Grada Varaždina 2021.

Komentari