priopćenje za medije

SDP-ovci obrazložili zašto su nižu cijenu odvoza otpada skinuli s dnevnog reda

Objavljeno: 01.02.2019. 15:24

Zadnja izmjena: 01.02.2019. 15:36

Foto: Arhiva

Gradski SDP poslao je priopćenje za medije u kojem kaže kako su „Čehok i HDZ pravi krivci za odgodu smanjenja računa za smeće“, odnosno obrazlažu zašto je njihova stranka inicirala skidanje spomenutoga s dnevnog reda jučerašnje sjednice.

>>Ništa od nižih cijena odvoza otpada: SDP-ovci inicirali skidanje točke s dnevnog reda

Podsjetimo, prijedlog vladajućih bio je da se smanji broj odvoza u zimskim mjesecima, te odvoz otpadnog papira i plastike iz kuća „razvuče“ na svaka tri tjedna. SDP-ovci su ustvrdili kako o tome nije provedeno javno savjetovanje, što su vladajući protumačili kao opstrukciju koja je svrha samoj sebi: „Dragi građani Varaždina, ništa od manjih cijena odvoza otpada zahvaljujući SDP-u. Njima je svakako važniji prosvjed, nikako niže cijene, nikako interesi građana!“, glasi status koji je osvanuo na Facebook stranici „Varaždinci za Čehoka“.

S druge strane, oporba u danas poslanom priopćenju svoju odluku obrazlaže na sljedeći način: „SDP je jučer upozorio kako stihijska i naprasna odluka koju je predložio gradonačelnik nije u skladu sa zakonom te da je protivna Poslovniku gradskog vijeća. Žalosno je da je predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan kao pravnik i deklarirani legalista uopće uvrstio navedenu odluku u dnevni red“, pišu SDP-ovci, naglašavajući kako se naposlijetku i Habijan „posuo pepelom“ te glasovao za njezino skidanje s dnevnog reda, dok Čehoka prozivaju za "hod po rubu koji je već rezultirao kaznenim postupcima i za sada jednom kaznenom presudom".

Komentari