konferencija za medije

SDP-ovi vijećnici: U petak bojkotiramo sjednicu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.07.2020. 10:32

Zadnja izmjena: 13.07.2020. 10:33

Manipulacija pandemijom koristi se za netransparentno donošenje ključnih odluka za budućnost našeg grada - rekli su danas SDP-ovi gradski vijećnici i dodaju kako će u petak bojkotirati sjednicu Gradskog vijeća.

Podsjetimo, sjednica na čijem Dnevnom redu se, između ostalog, nalaze točke o integralnoj nagodbi, zaduženju grada municipalnim obveznicama i prodaji dionica Termoplina će se održavati elektronski, putem ZOOM aplikacije, a predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan ovu je odluku objasnio pogoršanjem epidemiološke situacije. Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Neven Bosilj rekao je stoga kako SDP-ovi vijećnici neće sudjelovati na sjednici. - Time ne bježimo od odgovornosti za ključne odluke koje se nalaze na dnevnom redu, ali smatramo da nema apsolutno nikakvih prepreka da se sjednica održi uživo kako bi se javnost što bolje upoznala sa svim aspektima donošenja ovakvih odluka - poručuju SDP-ovci i dodaju kako sjednica nije sazvana po Zakonu i Statutu te kako im materijali za sjednicu još uvijek nisu dostavljeni.

- Građani su izigrani i dovedeni pred gotov čin i mi u tome na ovaj način ne želimo sudjelovati. Zbog toga će svi vijećnici SDP-a u petak u 13 sati kada je zakazan početak online sjednice ponovno biti ovdje, na Korzu ispred vijećnice kako bi iskazali nezadovoljstvo ovakvim radom vladajućih - zaključili su. 

 

 

Komentari