priopćenje za medije

SDP o prodaji zemljišta partnerima Mercedesa: "Odluka se mogla izglasati i na redovitoj sjednici"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.08.2020. 08:55

Zadnja izmjena: 20.08.2020. 09:05

Klub vijećnika SDP-a iz Varaždina javio se priopćenjem za medije u kojem poručuju kako je prilikom sazivanja današnje sjednice Gradskog vijeća koja će se održati elektronskim putem ''prekršena procedura i Poslovnik Gradskog vijeća''.

<< Poslovni partneri Mercedes-Benza kupuju zemljište u Brezju - zapošljavat će inženjere

SDP-ovci smatraju da gradska vlast sve više zloupotrebljava uputu Ministarstva uprave o održavanju sjednica u uvjetima epidemiološke situacije. - Elektronske sjednice putem online platformi ili e-mailom kao ova trebale bi se održavati izričito za posebne situacije kada donošenje pojedinih odluka ne trpi odgodu, kako je i u njoj samoj navedeno, a ne uvesti je kao praksu u radu Gradskog vijeća - napisali su u priopćenju i dodaju kako je današnji prijedlog odluke o prodaji zemljišta u zoni Brezje mogao biti dio redovne sjednice. 

Vijećnici SDP-a danas će biti protiv opravdanosti hitnost ove sjednice. - Ukoliko se ipak izglasa opravdanost hitnosti sjednice, vijećnici SDP-a će glasati ZA Odluku o prodaji zemljišta jer ne želimo da se naša želja za poštivanjem procedure namjerno zloupotrijebi i prezentira od strane vladajućih kao naše protivljenje investicijama - zaključuju iz SDP-a. 

Komentari