reciklažno dvorište

SDP-ovi vijećnici u Ivancu: Kamioni sa građevnim otpadom mogu uzrokovati prašinu kao i kamoni iz Siljevca

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.09.2022. 08:49

Zadnja izmjena: 23.09.2022. 09:05

Na protekloj sjednici Gradskog vijeća u Ivancu, SDP-ovi vijećnici Dalibor Patekar i Mihael Slunjski između ostalog pokrenuli su temu dogradnje dječjeg vrtića, ali i izgradnje Reciklažnog dvorišta.

Kako su ustvrdili SDP-ovi vijećnici,  liste čekanja za upis djece u Dječji vrtić u Ivancu i Radovanu sve su veće, a djeca čekaju i do nekoliko godina na upis u gradski vrtić. Kao rješenje problema vide dogradnju vrtića u Ivancu i izgradnja novog u Radovanu.

- Stoga pozivamo ravnateljicu Dječjeg vrtića Milenu Golubić i gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića da sljedeću godinu krenu napokon sa dogradnjom vrtića, jer djeca nemaju vremena za čekanje. Ukoliko projekt ne prođe na natječaju za sredstva iz fondova Europske unije, spremni smo
prihvatiti i kreditno zaduženje Grada kako bi se navedeni problem što hitnije riješio - poručili su vijećnici SDP-a.

Nadalje, u raspravi su se dotaknuli izgradnje Reciklažnog dvorišta u Ivancu.

- Grad Ivanec namjerava izgradnju Reciklažnog dvorišta za građevni otpad na području naselja Jerovec te smo jasno upozorili gradonačelnika da bi kamioni koji će prolaziti kroz samo naselje potencijalno stvarati jednaku prašinu kao i kamioni koji voze kamen iz kamenoloma. Potrebno je obratiti posebnu pažnju kako ne bi ostale nikakve posljedice na stanovnike prilikom transporta građevnog otpada - poručili su.
 

 

Komentari