priopćenje za medije

SDP ironičan: Pozdravljamo Reformiste u oporbenim redovima, sigurno će već danas...

Objavljeno: 23.02.2022. 19:29

Zadnja izmjena: 23.02.2022. 19:29

"Pozdravljamo želju i volju NS Reformisti da izađe iz trgovačke koalicije HDZ-HNS-HSLS-HSU-Čekok-NS Reformisti, koju smo imali prilike gledati na razini županije", naveli su danas iz SDP-a u priopćenju.

Naime, Barbara Antolić Vupora oglasila se ranije s dva priopćenja, prozivajući Reformiste u jednom od njih kako "nisu zadovoljili svoje kadrovske apetite pa su tek sada krenuli u kritiku vladajućih". Reformisti su odgovorili kako pozdravljaju činjenicu da se SDP sada odlučio biti oporba HDZ-u. 

Sada je SDP u priopćenju izjavio kako su u Skupštini Varaždinske županije od početka ovog mandata konstruktivna oporba županu Stričaku, što su, kako navode, pokazali i njihovi prijedlozi poput pomoći Udruzi za ranu intervenciju, osiguravanje sredstava za higijenske uloške u školama, pomoći mladima i umirovljenicima radi poskupljenja cijena ili povećanja iznosa stipendija.

- Čini se kako će od sad pa na dalje Klub NS Reformisti postati jedno zdravo tkivo varaždinske političke utakmice. Pozdravljamo ih u oporbenim redovima! Vjerujemo kako su prepoznali sav jad i bijedu koju nudi politička hobotnica HDZ-a i sigurni smo da će već danas, NS Reformisti otkazati i svoju potporu korumpiranoj i nepotističkoj Vladi HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem, koju su sve do sada podržavali i omogućavali - navode iz SDP-a.

Komentari