izbori 2024.

Foto - SDP predstavio listu u Varaždinu, ovo su njihove ključne poruke

SDP je danas u Varaždinu, na šetnici uz rijeku Dravu, predstavio svoju listu za III. izbornu jedinicu, a u nastavku donosimo njihove glavne poruke...
Objavljeno: 04.04.2024. 17:32

Zadnja izmjena: 04.04.2024. 18:20

Foto: Boris Matijašec

'Izuzetno je važno da hrvatski ljudi 17. travnja izađu na izbore i izaberu slobodu za Hrvatsku i slobodu od korupcije' – poručio je danas predsjednik SDP-a Peđa Grbin na predstavljanju izborne liste stranke i partnera u III. Izbornoj jedinici u Varaždinu. Tom prilikom na šetnici uz rijeku Dravu predstavili su se nositelj liste Siniša Hajdaš Dončić te ostali članovi.

Barbara Antolić Vupora: 'Ovdje smo ravnopravni, a HDZ ima samo tri žene'

- Simbolika ove liste je ta što je ovdje polovica žena i polovica muškaraca. Samo su tri žene od 14 na listi HDZ-a. To je ono što kažu da demokracija počinje u krevetu. Pa eto mi počinjemo sa de facto i stvarnim položajem žena u politici, gdje ne mogu biti žene bez te pozitivne diskriminacije dovoljno zastupljene u pozicijama upravljanja. Znamo da imaju žene manje i niže plaće, ali jedino da ih se tim kvotama postavi na pozicije jedino je to tako moguće promijeniti. Ovdje ovo mjesto je mjesto susreta kanala i rijeke Drave i to mjesto neka bude simbolični početak gdje ćemo maknuti svu korupciju i kriminal. Vidjeli smo prema upravljanju kakvo ide u Gradu Varaždinu da je takvo nešto moguće.

Miroslav Marković: 'U Varaždinu smo pokazali da možemo bolje'

- Moramo prestati razmišljati da se ne može promijeniti situacija kao što se promijenila 2021. u ovom gradu gdje su godinama vladali i HDZ i bivši gradačelnik Čehok, tako možemo i sada. Ovi ljudi, njima je stalo do vas, meni je stalo do naših sugrađana, stalo nam je do Republike Hrvatske. Ja osobno ću se u Hrvatskom saboru zalagati za zelenu tranziciju, za više bicikličke infrastrukture, za energetsku neovisnost kroz energetske zajednice, za veću autonomiju sveučilišta, za sve ono što ovu državu čini boljom. Napravit ću to zajedno sa vama, sa našim građanima i sa ovim ljudima iza mene.

Natalija Martinčević: 'Trebamo strateške i velike projekte'

- Stranke lijevog i liberalnog centra u koalicijama ostvarile su neke od najvećih hrvatskih projekata. To je izgradnja mreže autocesta, tisuće i tisuće POS-ovih stanova, besplatni prijevoz za srednjoškolce. Danas smo u drugačijoj situaciji. Imamo na raspolaganju europske fondove, ali ne na način kako to radi ova Vlada, isključivo i samo kroz slikanje, već kroz strateške, ozbiljne i velike projekte. Da to znamo raditi, i to smo dokazali, posebno u Varaždinskoj županiji, u mandatu župana Čačića, kada smo četiri godine za redom bili najuspješniji po povlačenju sredstava i realizaciji europskih projekata. Znamo tko zna, znamo tko može i znamo tko je dokazao da zna i može, zaokružite 13. - gospodina Radimira Čačića.

Željko Posavec: ''Eci, peci, pec, zastupnik će biti Žec'

- Nisam slučajno broj 10. Desetka u nogometnom žargonu je zapravo baza igre i pobjedničkog tima, a vjerujte mi, tim iza mene zasigurno će pobjediti u III. Izbornoj jedinici. Načelnik sam Općine Petrijanec u drugom mandatu i jedna smo od šest općina koja će izgraditi dva vrtića u roku godinu dana, imamo najnižu cijenu vrtića u županiji. Ja sam nakon šest mandata vladavine HDZ-a prije dvije godine na lokalnim izborima ponovno izložio svoje ime jer želim pomoći trećoj izbornoj jedinici i Varažinskoj županiji. Pozivam vas da izađete na izbore 17. travnja, da zaokružite broj 10. preferencijalno jer 'Eci, peci, pec, zastupnik će biti Žec'.

Lovro Lukavečki: 'Želim da mladi dobiju pravu priliku'

- Najmlađi sam kandidat na ovoj listi kao kandidat SDP-a na 12. mjestu i kao najmlađi kandidat zasigurno ću se zalagati prije svega za mlade. Zalagat ću se da mladi doista u Hrvatskoj dobiju pravu priliku. To ćemo učiniti na nekoliko načina. Prvi i osnovni je da podignemo plaće našim mladima, da mogu dostojanstveno živjeti i pokrivati troškove svojeg života. Napravit ćemo to tako da  im osiguramo sigurno radno mjesto, da ograničimo ugovore na određeno i da mogu imati jednu stabilnu situaciju u životu, da se mogu osamostaliti, a ne da budemo najgori u EU jer ostajemo do 34. godine života sa svojim roditeljima. Gradit ćemo nove studentske domove, a ne nove vojarne.

Radimir Čačić: 'Dječji doplatak svima, besplatni vrtići i priuštivi najam'

- Dječji doplatak ne kao socijalna mjera, nego pravo svakog djeteta, dostupnost i besplatnost dječjeg vrtiča po modelu osnovnih škola, domovi za studente definitivno. Za mlade ljude i ne samo za mlade ljude priuštivi najam, program koji u ovom trenutku ne smije preći pet eura po metru kvadratnom. Barem u startu stići sa 10% povećanja mirovina, ne parcijalno, ne selektivno, da bi ovo zaostajanje HDZ-ovih vlada barem dijelomično stigli. Do kraja mandata, indeksacijom po povoljnijim kriterijima, težiti ka 67% za punu mirovinu u odnosu na prosječnu plaću. Veliki projekt buduće Vlade će sasvim sigurno biti ono što je navedeno na početku, ogroman državni program javno izgrađenih i priuštivih stanova za priuštivi najam.

Komentari