održali presicu

SDP-ovci će sutra ispred "Ritza" paliti lampaše: "Preminuo je nezaobilazni dio kulturnog života"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.02.2019. 11:32

Zadnja izmjena: 27.02.2019. 11:37

Predstavnici gradskog SDP-a danas su u Caffe baru Ritz na Korzu održali konferenciju za medije, a sve povodom odluke Grada da navedeni prostor  preuzme gradska tvrtka Aquacity.

Podsjetimo, gradonačelnik Ivan Čehok jučer je rekao kako je Gastrocomu ugovor istekao, a budući da će se uz kafić uskoro nalaziti knjižnica - "moralo se razmišljati o tome da ugostiteljski objekt bude takav da zadovoljava potrebe knjižnice". SDP-ov gradski vijećnik Bruno Ister Čehokovu izjavu nazvao je "uvredljivom".

- Pazite molim vas, Grad zna, a najbolji ugostitelji u Varaždinu ne znaju kako bi trebalo upravljati, pa to je smiješno - rekao je Ister, a Marković dodao kako je u tom slučaju trebalo propisati kriterije za preuređenje prostora i provesti javni natječaj. Ipak, kako je dodao, ugostiteljstvo SDP-ovci smatraju tržišnom djelatnosti kojom se Grad Varaždin ne bi trebao baviti jer ima većih problema.

Konferenciji je nazočio i dosadašnji poslovođa Ritza Damir Hosni, koji je izjavio kako smatra da nakon 20 godina rada odlazi na "nehumani način". Rečeno je još da će zaposlenike Ritza Gastrocom zbrinuti, a ispred kafića sutra će paliti lampaše.

- Da se Grad mislio baviti ugostiteljstvom, ne bi im prostor Aquamarina četiri godine stajao prazan - zaključak je Hosnija, a izjavio i kako će Aquacity plaćati manji najam nego što su oni: 4.000 umjesto 11.000 kuna.

Komentari