odgovor na prozivku

SDP-ovci Škvariću uzvraćaju da je "loš primjer". "Na kraju se i rukovao", kažu...

Objavljeno: 19.03.2020. 17:56

Zadnja izmjena: 19.03.2020. 18:05

Nakon što su lepoglavski vijećnici SDP-a i HSS-a napustili sjednicu Gradskog vijeća, gradonačelnik Marijan Škvarić prozvao ih je za neodgovorno ponašanje prema aktualnoj situaciji, da bi mu danas SDP-ovci uzvratili riječima kako je zapravo on taj koji se ponaša neodgovorno...

>>Škvarić: "Briga njih za gospodarstvenike, a možda će biti i gore"

U podužem priopćenju za medije lepoglavski SDP ponavlja kako su njihovi postupci (traženje skraćivanja sjednice i naposlijetku napuštanje sjednice) motivirani uputama nadležnih državnih tijela, pri čemu se pozivaju na audio i video zapis sjednice. Navode kako su upravo oni predlagali da se glasuje o dvije najvažnije točke, one vezane uz dječji vrtić i provedbu plana gospodaranja otpadom, međutim, kako kažu – nisu željeli dovoditi u pitanje tuđe zdravlje i biti loš primjer građanima.

- Neugodno smo iznenađeni istupom gradonačelnika Škvarića. Gradonačelnik laže kada tvrdi da SDP-u nije stalo do vrtića, gospodarenja otpadom i gospodarstva. Tražeći prebacivanje posljednje točke na neku od sljedećih sjednica ostavlja se prostor upravo gradonačelniku i vijećnicima da planirane mjere prilagode novonastalim okolnostima. SDP je već pristupio izradi kriznih mjera pomoći gospodarstvenicima – poručuju iz SDP-a, prozivajući Škvarića za loš primjer, odnosno i  za navodno rukovanje nakon sjednice s predsjednikom gradskog vijeća.

Komentari