SDP Varaždinske županije i Gradske organizacije Varaždin svečano obilježio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. 

Delegacija SDP-a u kojoj su bili potpredsjednik županijske organizacije SDP-a Neven Bosilj, podpredsjednik Gradskog vijeća Varaždina Bruno Ister i predsjednik Savjeta za veterane županijske organizacije SDP-a Slavko Herceg kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima svečano su obilježili 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Preminulim i nestalim braniteljima prisutni su minutom šutnje odali počast za njihovu žrtvu u oslobađanju okupiranih teritorija Republike Hrvatske i pobjedi u Domovinskom ratu u čemu je jednu od ključnih uloga imala 7. gardijska brigada – Pume na što smo posebno ponosni.

Svake godine 5. kolovoza slavimo kao spomen na najveću pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj je dan 1995. Hrvatska vojska oslobodila okupirani grad Knin u vojno – redarstvenoj akciji Oluja i time utrla put prema objedinjenoj i modernoj Republici Hrvatskoj - rekao je Neven Bosilj čestitavši svim građankama i građanima sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a hrvatskim braniteljima njihov Dan. 

 

Komentari

05.08.2020. 12:45h Zadnja izmjena: 05.08.2020. 12:48