Poziv na prosvjed

Županijski SDP poziva građane u Zagreb na prosvjed povodom izglasavanja Ivana Turudića

Objavljeno: 13.02.2024. 12:21

Zadnja izmjena: 13.02.2024. 12:22

Foto: Arhiva

Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije oglasila se priopćenjem vezanim uz izglasavanje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika te pozvala građane na prosvjed.

Iz SDP-a navode kako je izglasavanje Turudića ‘neviđeni napad na Hrvatsku’, te pozivaju sve građane da im se pridruže u subotu, 17. veljače na velikom prosvjedu u 11 sati na Markovom trgu. Poručuju kako će za sve koji žele ići na prosvjed prijevoz biti organiziran autobusima sa gradskog groblja u Varaždinu, a potrebno je najaviti se stručnom suradniku SDP-a Varaždinske županije na broj 042/213-165.

- Andrej Plenković i njegovi žetoni sramotnim su izglasavanjem ‘njihovog dečka’ Ivana Turudića izvršili neviđeni napad na Hrvatsku. Bez obraza i bez srama, Turudiću koji prijateljuje s kriminalcima, koji bježi od policije i bezočno laže, dali su u ruke ključ institucije koja bi trebala prednjačiti u borbi protiv korupcije, kriminala i nepravde. Zato zahtijevamo raspuštanje Sabora i raspisivanje izbora te smjenu Turudića koji ne smije biti glavni državni odvjetnik. Bacili su nas u blato, ukrali nam tvornice, zemlju i institucije, ali nisu nam i neće ukrasti ono po čemu smo još uvijek društvo — zajedništvo, solidarnost i otpor - poručuju iz SDP-a Varaždinske županije.


U nastavku pročitajte priopćenje u cijelosti:

Andrej Plenković i njegovi žetoni sramotnim su izglasavanjem 'njihovog dečka' Ivana Turudića izvršili neviđeni napad na Hrvatsku. Bez obraza i bez srama, Turudiću koji prijateljuje s kriminalcima, koji bježi od policije i bezočno laže, dali su u ruke ključ institucije koja bi trebala prednjačiti u borbi protiv korupcije, kriminala i nepravde.

Vjeruje li itko doista da on tu funkciju može obnašati neovisno? Naravno da NE!

I zato zahtijevamo raspuštanje Sabora i raspisivanje izbora, te smjenu Turudića koji ne smije biti glavni državni odvjetnik.

Bacili su nas u blato, ukrali nam tvornice, zemlju i institucije — ali nisu nam i neće ukrasti ono po čemu smo još uvijek društvo — zajedništvo, solidarnost i OTPOR.

Pokažimo im da postoji JEDNA HRVATSKA, ujedinjena u obrani institucija, u obrani pravila koja vrijede jednako za sve, ujedinjena u otporu protiv autoritarnosti i onih koji lažu, varaju i otimaju. Kriminalna organizacija nakon ovih izbora više neće imati priliku krasti. Ovo je njihov kraj!

Pozivamo sve građane koji žele drugu, drugačiju i bolju Hrvatsku da nam se pridruže u subotu, 17. veljače, na velikom prosvjedu na Markovom trgu u 11 sati, kako bi zajedno poručili DOSTA JE!

Za sve koji žele ići prijevoz će biti organiziran autobusima sa gradskog groblja u Varaždinu. Potrebno se je najaviti stručnom suradniku SDP-a Varaždinske županije na broj 042 213 165.

Komentari