napisali priopćenje

SDP Varaždinske županije podržava zahtjeve učitelja i zdravstvenih djelatnika za povećanjem plaća

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.09.2019. 09:32

Zadnja izmjena: 10.09.2019. 09:36

Kako poručuju iz SDP-a Varaždinske županije, podržavaju zahtjeve učitelja i zdravstvenih djelatnika za povećanjem plaća od 6 odnosno 7 posto koliko su zahtjevi sindikata. Pritom je predsjednica Barbara Antolić Vupora, ustvrdila da samo motiviran i zadovoljan učitelj može učiniti kurikularnu reformu uspješnom.

Kako je u priopćenju napisala Antolić Vupora, kako bismo imali zadovoljne i motivirane učenike, mora ima se omogućiti dostojan život od svoje plaće. - Sindikati prosvjetnih radnika traže povećanje koeficijenata složenosti poslova od 6,11 posto, čime bi se nastavničke plaće izjednačile s plaćama asistenata na visokim učilištima  - izjavila je županijska predsjednica SDP-a i podsjetila da i zdravstveni djelatnici traže povećanje plaća, te naglasila kako novaca za to ima,no, nedostaje političke volje kod vladajućih.

- Nevjerojatno je da Vlada ne može naći u današnjim uvjetima 800 milijuna kuna za ključne sektore na kojima počiva društvo – zdravstvo i obrazovanje. Za dvije tri godine u Hrvatskoj nećemo imati liječnike, medicinske sestre, učitelje i profesore kao stup društva - upozorila je Antolić Vupora.
 

Komentari