Priopćenje za medije

SDP Vraždinske županije: Hitno provesti mjere za besplatne vrtiće, jeftinije stanovanje i pomoći umirovljenicima

Objavljeno: 11.07.2023. 12:01

Zadnja izmjena: 11.07.2023. 12:31

Objava SDP-a Varaždinske županije 

SDP neće odustati od mjera kao što su besplatni vrtići i jeftinije stanovanje, ali i pomoć umirovljenicima, a cilj je da se  što hitnije te mjere uvesti. 

U ponedjeljak, 10. srpnja, održane su sjednice Županijskog odbora SDP Varaždinske županije i Gradskog odbora SDP Ivanec. Razgovaralo se o daljnjim planovima s naglaskom na projekte koji građanima omogućavaju da se lakše nose s krizom, te su, među ostalim, doneseni zaključci da SDP neće odustati od mjera kao što su besplatni vrtići i jeftinije stanovanje, ali i pomoć umirovljenicima. 

Cilj je, ističu u SDP-u, da se što hitnije ove mjere uvedu, što ne predstavlja značajan trošak za državni proračun, a građani će imati velike koristi u smislu ušteda na kućnom budžetu. 

 

Na Županijskom odboru predstavljene su, naime, ključne politike za koje se SDP zalaže na nacionalnom nivou, te se razgovaralo o planovima i provedbi programa u narednom razdoblju, kao i o stanju u politici na području Varaždinske županije. 

- Jedini smisao politike trebao bi biti pomoć građanima, politikanstvo i svađe koje su nažalost stalno prisutne na lokalnoj razini trebalo bi napokon staviti u drugi plan, posebice sad u vrijeme krize. Svjesni smo kako ljudi žive, da je inflacija praktički ˝pojela˝ plaće koje su ionako premale i zato smo u našim politikama stavili fokus na mlade kroz omogućavanje priuštivog stanovanja i besplatnih vrtića. Naglasili smo potrebu zaštite umirovljenika kojima je najviše ugrožen dostojanstven život, posebice zbog premalih mirovina – zaključeno je na sjednici Županijskog odbora SDP Varaždinske županije 

Sve prisutne uz predsjednicu ŽO SDP Varaždinske županije Barbaru Antolić Vuporu pozdravio je glavni tajnik SDP Hrvatske Marko Klička i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj. 

 

Na Gradskom odboru u Ivancu raspravljalo se o aktualnoj političkoj situaciji u gradu, županiji i državi, te je usklađena daljnja strategija i smjer razvoja stranke na ivanečkom području. Uz glavnog tajnika Kričke sjednici su prisustvovali saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša. 

Na kraju su se osvrnuli i na razne zlonamjerne špekulacije o navodnim koalicijama u Ivancu. 

- Naša koalicija su građani, a svi naši programi usmjereni su prema tome - zaključili su u SDP-u. 


Komentari