odgovor

SDP: Za onog koji ne zna čitati - HTZ nije HDZ

Objavljeno: 25.05.2024. 09:43

Zadnja izmjena: 25.05.2024. 09:43

Nakon što je jučer HDZ Varaždinske županije komentirao objavu Turističke zajednice Grada Varaždina o dobivenim sredstvima za projekte, oglasila se i Gradska organizacija SDP-a.

Podsjetimo, Turistička zajednica Grada Varaždina objavila je kako su dobili 159 tisuća eura bespovratnih sredstava za četiri projekta, što je HDZ na društvenim mrežama kratko komentirao riječima kako "sada čekaju da Bosilj i Marković ponovno počnu cmizdriti kako Grad opet nije dobio ništa". Danas ujutro stigao je SDP-ov odgovor.

- Jučer je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i župan Varaždinske županije Stričak poslao priopćenje kojim je podsjetio na samoga sebe iz nezaboravne epizode s čitanjem predizbornog programa njegove stranke na HRT-u. Tada je zamuckujući, uz reducirani izričaj, na kraju ipak uspio pročitati zadani tekst. Jučer je nažalost ponovo izašlo na vidjelo da i dalje ima problema s čitanjem, pa je HTZ pročitao kao HDZ. To ga je pogrešno čitanje prilično uznemirilo pa je iz nerazumijevanja pročitanog krenuo napadati sjajnu varaždinsku turističku priču - navode iz SDP-a dodavši kako je župan mogao čestitati na uspjehu.


Cijelo priopćenje GO SDP-a pročitajte u nastavku:

Jučer je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i župan Varaždinske županije Stričak poslao priopćenje kojim je podsjetio na samoga sebe iz nezaboravne epizode s čitanjem predizbornog programa njegove stranke na HRT-u. Tada je zamuckujući, uz reducirani izričaj, na kraju ipak uspio pročitati zadani tekst. Jučer je na žalost ponovo izašlo na vidjelo da i dalje ima problema s čitanjem, pa je HTZ pročitao kao HDZ.

Na jučerašnju sjajnu vijest da je Turistička zajednica Grada Varaždina na javnom natječaju Hrvatske turističke zajednice za svoje fantastične i kvalitetne programe dobila rekordni iznos sredstava za poticanje lokalnih turističkih manifestacija, ovaj je proslavljeni narator reagirao vrlo neobično i neprikladno iz jednostavnog razloga. Župan je riječ HTZ pročitao kao HDZ. To ga je pogrešno čitanje prilično uznemirilo pa je iz nerazumijevanja pročitanog krenuo napadati sjajnu varaždinsku turističku priču. Zbunila ga je ova dodjela sredstava, jer čak i on zna da kad HDZ dijeli novce onda se ti novci nose u crnim torbama ili se u najboljem slučaju tim novcem plaća pjevačima pola milijuna eura da ne pjevaju.

Šteta što se župan jučer nije malo bolje snašao pa da čestita Gradu i TZGV na sjajnim uspjesima, na nagrađivanim manifestacijama, već eto pokušava biti sarkastičan u prilikama kad tom jeftinom sarkazmu nije ni vrijeme ni mjesto.

Nama u varaždinskom SDP-u uvijek je osobito drago kad možemo pohvaliti svaku od brojnih turističkih manifestacija Županijske turističke zajednice kao što je i ova današnja izložba bučinih ulja, kao i svaki uspjeh bilo koga u našoj županiji. To je izraz političke kulture i građanske pristojnosti, ali župan nas je već nekoliko puta uvjerio da je to za njega nešto teško dokučivo.

Za kraj, izražavamo nadu da će netko od suradnika u HDZ-u (ne u HTZ-u) županu Stričaku pročitati i objasniti ovaj tekst u cijelosti kako bi se izbjegli bilo kakvi nesporazumi.

Gradska organizacija SDP-a Varaždin

Komentari