odgovor

SDP: Kaniški je upao u stupicu i izdao svog prijatelja Jenkača

Objavljeno: 08.04.2024. 16:35

Zadnja izmjena: 08.04.2024. 16:35

Nakon što je HDZ-ov kandidat za nadolazeće izbore za Sabor Goran Kaniški odgovorio na presicu SDP-a, navodeći kako su "Bosilju poručili koliko vrijedi kad su se u SDP-u odlučili za Čačića", priopćenjem za medije ponovno se oglasio SDP.

Oni, naime, prozivaju Kaniškog za izbjegavanje odgovora na pitanja hoće li Anđelko Stričak, uđe li u Sabor, i dalje obnašati dužnost župana te ponovno prozivaju HDZ i predsjednika stranke Andreja Plenkovića za manjak mladih osoba i žena na svojim kandidacijskim listama, kao i za, kako to nazivaju, "skrivanje Stričaka od javnih nastupa koji nisu kontrolirani".

- Nije naša briga to što je „zamjenski“ župan Kaniški upao u stupicu svog novog saveznika Stričaka, pa je u utrci za preferencijalne glasove izdao svog prijatelja i stranačkog kolegu Jenkača. Sve dok ne dade odgovore na ova pitanja koja su za njega NE TEMA ne smatramo ga ozbiljnim političkim sugovornikom. Čekamo sad onoga koji bi mogao dati odgovore na sva pitanjam, samo mu ne daju da govori. Anđelko, ne daj im da ti brane! Budi hrabar kako samo ti znaš biti i održi jednu otvorenu presicu. Moglo bi biti zanimljivo. Unesi novu dinamiku u kampanju, onako kako ti znaš - navode iz SDP-a.


Cijelo priopćenje Županijske organizacije SDP-a pročitajte u nastavku:

„Zamjenski“ župan Kaniški ne odgovara na pitanja, vrijeme je za Stričaka

U namjeri da priskrbi trenutak pozornosti u preferencijalnoj kampanji „zamjenski“ župan Kaniški odlučio se na taktiku začepljenih ušiju i zaklopljenih očiju. Ne želi čuti što mu se ne sviđa niti vidjeti ono što je svima sa zdravim vidom očigledno. Pa eto, pokušat ćemo ga podsjetiti, pa ako stigne u pretrpanom programu skupljanja preferencijalnih glasova neka odgovori na neka pitanja koja su za njega postala NE TEMA.

Nije naša briga to što je „zamjenski“ župan Kaniški upao u stupicu svog novog saveznika Stričaka, pa je u utrci za preferencijalne glasove izdao svog prijatelja i stranačkog kolegu Jenkača. Nas više zanima zašto „zamjenski“ župan Kaniški ne odgovara na ova jednostavna pitanja:

a) Hoće li Stričak otići u Sabor ili ostaje župan?

b) Kako komentira vidljivu podzastupljenost žena na listi HDZ-a (kako u našoj izbornoj jedinici tako i u svim ostalim)?

c) Kako komentira vickastog AP-a koji je „pustio“ na liste samo dva kandidata mlađia od 30 godina? Znači, 2 od 140!

d) Zašto je sakrio još uvijek aktualnog župana Stričaka od bilo kakvih javnih nastupa koji nisu kontrolirani? Boji ga se pokazati ili se plaši što bi mogao u nekontroliranim uvjetima izjaviti?

A ovi ne osobito duhoviti pokušaji „zamjenskog“ župana Kaniškog oko uvlačenja gradonačelnika Bosilja u svoju kampanju povećanja vidljivosti u pokušaju prikupljanja glasova su dobili odgovor neki dan u uintervju za jedan naš varaždinski list: Glas za HDZ je glas za Remetinec. Ali ne ovaj marofski, već zagrebački!

Sve dok ne dade odgovore na ova pitanja koja su za njega NE TEMA ne smatramo ga ozbiljnim političkim sugovornikom. Čekamo sad onoga koji bi mogao dati odgovore na sva pitanjam, samo mu ne daju da govori. Anđelko, ne daj im da ti brane! Budi hrabar kako samo ti znaš biti i održi jednu otvorenu presicu. Moglo bi biti zanimljivo. Unesi novu dinamiku u kampanju, onako kako ti znaš.

Komentari