konferencija za medije

SDP: Stričak neka utječe na datum izbora, a sutra nas neka izvjesti o stanju u zdravstvu

Objavljeno: 27.02.2023. 11:10

Zadnja izmjena: 27.02.2023. 11:10

Uoči sutrašnje sjednice Županijske skupštine, SDP Varaždinske županije održao je konferenciju za medije na kojoj su rekli kako apeliraju na župana da učini nešto kako bi se izbori u Gradu Varaždinu što prije održali.

Naime, kako su rekli, prijevremeni izbori ne donose ništa osim štete za građane, stoga su pozvali župana Anđelka Stričaka i Vladu Republike Hrvatske da što prije raspišu izbore. Također, rekli su i kako bi župan na sutrašnjoj sjednici trebao predstaviti aktualno stanje u zdravstvu na području županije kako bi se ostvario boljitak u samom zdravstvu. Smatraju kako bi se sve političke opcije na županijskoj razini tada mogle uključiti u raspravu o zdravstvu kako bi se uvele "očito vrlo potrebne promjene".

- Zdravstvo na razini cijele države nije na zavidnoj razini. S obzirom na dugove u zdravstvenom sustavu, inzistiramo na tematskoj sjednici koje će utvrditi stanje, probleme, ali i predložiti mjere koje će rezultirati pomacima u smislu zaštite prava pacijenata i smanjenja liste čekanja, smanjenje mogućnosti da nestane dokumentacija, da proradi sustav digitalizacije an svim razinama, da se nalazi pacijenata tretiraju suklado zaštiti osobnih podataka. U prethodnoj sanaciji bolničkog sustava smo smanjili liste čekanja i gubitke, dakle postoje načini za sprječavanje dugova - rekli su.

Komentari