javno očitovanje

SDP: Zdenko Đuras (HDZ) bio je najkvalitetniji izbor, evo o čemu smo razgovarali

Batinićevu listu ranije su podržavali jer je, kako kažu, ona osvojila najviše vijećnika a su oni imali najviše prijedloga, za koje međutim tvrde da su im većinom bili odbijani, navodeći i primjere...
Objavljeno: 18.06.2022. 09:20

Zadnja izmjena: 18.06.2022. 09:51

SDP Grada Ivanca oglasio se priopćenjem za medije u kojem su naveli desetak inicijativa za koje tvrde da ih Milorad Batinić nije želio uvažiti, te otkrili o čemnu su razgovarali s novim, HDZ-ovim predsjednikom Gradskog vijeća Zdenkom Đurasom.

- Podržali smo vijećnika Đurasa za predsjednika Gradskog vijeća Grada Ivanca s obzirom da je od ponuđenih kandidata bio najkvalitetniji izbor. Bez fige u džepu, bez koalicijskih sporazuma i trgovanja pozicijama, već isključivo za boljitak naših sugrađana i grada Ivanca. Jednako tako obavili smo razgovor sa novoizabranim predsjednikom isključivo oko najvažnijih projekata za Grad Ivanec - kažu u SDP-u.

S Đurasom su tako razgovarali o modelu dogradnje vrtića, problematici županijskih cesta na području Ivanca (posebano Radovan-Škrljivevec); o dovođenju liječnika specijalista u Dom zdravlja Ivanec, kojem gravitira oko 30 tisuća građana, te o energetskoj obnovi zgrade ambulante u Radovanu.

- Informirani smo i o trenutnoj situaciji po pitanju uvođenja jednosmjenske nastave u Osnovnu školu u Ivancu i početku izgradnje brze ceste. Naravno, pričali smo i o našim brojnim projektima koje smo predlagali kroz Gradsko vijeće i koji bi mogli ući u proračun Grada - poručuju iz SDP-a.

'Projekte nam je uglavnom odbijao'

Batinićevu listu ranije su podržavali jer je, kako kažu, ona imala osvojila najviše vijećnika a oni imali najviše prijedloga, za koje međutim tvrde da su im većinom bili odbijani, navodeći i primjere. Aglomeracija, ne samo u centru; zeleni fond, električni javni prijevoz, nova distribucijsko-telekomunikacijska kanalizacija; drugačija raspodjela sredstava za osobe s invaliditetom i vatrogasce, uređenje Ivančice, natkrivanje tržnice, te povećanje iznosa i broja stipendija samo su neki od predloženih projekta, zaključuju.

Komentari