reakcija

Sedlar stao u obranu HDZ-a: 'Ivančani ne smiju biti taoci propale Batinićeve karijere'

Za Batinića nadalje pišu da na zalasku političke karijere i sve prikazuje kao problem, iako je mogao riješiti nešto za Ivančane...
Objavljeno: 31.01.2024. 10:59

Zadnja izmjena: 31.01.2024. 10:59

Foto: Arhiva

HDZ Grada Ivanca, HSU i nezavisni vijećnik Nikola Sedlar oglasili su se priopćenjem u kojem se osvrću na jučerašnji istup gradonačelnika Milorada Batinića u kojem govori da je s ministrom Damirom Habijanom potpisao nebitan ugovor za aglomeraciju.

Oni Batinića optužuju da laže i obmanjuje svoje sugrađane i da svojim istupima zapravo radi protiv svojih sugrađana, pa tako i istupom nakon sastanka s Habijanom.. 

- Zbog čega tolike drame ako ga može vratiti? Zbog čega zadržati taj ugovor o financiranju projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Ivanec“ ukupne procijenjene vrijednosti projekta preko 34 milijuna eura, a kojim se osigurava više od 90 posto bespovratnih sredstava Europske unije, uz nacionalno sufinanciranje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskih voda? Gradonačelniče, ako smatrate nepotrebnim osiguranje ovako velikih sredstava za Grad Ivanec i njegove građane, vratite taj ugovor, vratite tih oko 27.000.000,00 eura – navode.

Za Batinića nadalje pišu da na zalasku političke karijere i sve prikazuje kao problem, iako je mogao riješiti nešto za Ivančane kad je bio potpredsjednik Hrvatskog sabora.

- Ivanec i njegovi građani ne smiju postati taoci „političkog preživljavanja” osobe koja je na kraju svog političkog puta. Građani Ivanca trebaju i zaslužuju bolje – zaključuju.


Cijelo priopćenje HDZ-a Grada Ivanca, HSU i nezavisnog vijećnika Nikole Sedlara pročitajte u nastavku:

Nakon posljednjeg javnog ispada gradonačelnika Milorada Batinića, nakon svih njegovih laži i obmana, nakon svega što je propustio učiniti za Grad Ivanec, s pravom se svi zajedno možemo zapitati „radi li gradonačelnik Milorad Batinić i dalje protiv svojih sugrađana”?

Naime, u proteka dva desetljeća ili točno 19 godina, od gradonačelnika Batinića naslušali smo se svega, svih mogućih projekata, od žičara, skijaških staza, kojekakvih centara i slično. Međutim, od svega ništa.

Zatečeni njegovim zadnjim istupom o tome da je primio nepotrebni ugovor o financiranju projekta Aglomeracije iz NPOO-a, pitamo se zbog čega je primio taj ugovor ako smatra da je nepotreban? Zbog čega tolike drame ako ga može vratiti? Zbog čega zadržati taj ugovor o financiranju projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Ivanec“ ukupne procijenjene vrijednosti projekta preko 34 milijuna eura, a kojim se osigurava više od 90 posto bespovratnih sredstava Europske unije, uz nacionalno sufinanciranje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskih voda? Gradonačelniče, ako smatrate nepotrebnim osiguranje ovako velikih sredstava za Grad Ivanec i njegove građane, vratite taj ugovor, vratite tih oko 27.000.000,00 eura.

Ali, isto tako ta i takva njegova reakcija upućuje nas da se zapitamo i je li punih 19 godina upravo on bio taj koji je opstruirao realizaciju svih važnih projekata na području Grada Ivanca, poput dogradnje škole, izgradnje brze ceste, vrtića, aglomeracije....

Jer, kako to da su sve općine i gradovi u Varaždinskoj županiji uspjeli dograditi svoje škole i tako omogućiti jednosmjensku nastavu, a jedino Ivanec nije?

A taj isti Milorad Batinić koji sada na zalasku svoje političke karijere sve prikazuje kao problem; bio je u tri mandata saborski zastupnik, ujedno i potpredsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Kluba zastupnika, član brojnih saborskih odbora….

S pravom se pitaju građani Ivanca, kako to da s tih pozicija, posebice kada je bio potpredsjednik Hrvatskog sabora i među deset najmoćnijih političara u državi, nije uspio za svoj Ivanec i svoje Ivančane riješiti ali doslovce baš ništa.

Ivanec i njegovi građani ne smiju postati taoci „političkog preživljavanja” osobe koja je na kraju svog političkog puta. Građani Ivanca trebaju i zaslužuju bolje.

I da na kraju ponovimo i razjasnimo pitanje oko Ivkoma i ivanečkog vodovoda. Ako je itko s područja Grada Ivanca „prodao” ivanečki vodovod, tada se to dogodilo 28. lipnja 2019. u 10:57 sati kada je tadašnji saborski zastupnik Milorad Batinić glasao za konačni prijedlog Zakona o vodnim uslugama. Upravo se odredbama tog zakona to omogućuje.

Komentari